Oranjevrouwen O19 als groepswinnaar naar volgende ronde EK-kwalificatie

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam onder 19 heeft maandagmiddag, na een 2-0 overwinning op Zweden, de groepswinst veiliggesteld in de eerste ronde van de EK-kwalificatie.

Nederland had in het afsluitende duel met Zweden een overwinning nodig om als groepswinnaar uit de Peloponnesos te vertrekken. De ploeg begon het kwalificatietoernooi in League A met een misstap tegen thuisland Griekenland (1-1), maar liet in de twee volgende wedstrijden zien dat dat slechts een vervelende vergissing was. Eerst werd Turkije eenvoudig opzij gezet (6-0) en nu moest Zweden er maandagmiddag met 2-0 aan geloven.

ADO Den Haag-speelsters

De treffers tegen Zweden kwamen van Danique Noordman en invalster Kealyn Thomas. In het Oranje Onder 19-team speelde tegen Zweden ADO Den Haag-speelster Louise van Oosten (foto) de gehele wedstrijd mee. Jill van den Ende (ook ADO Den Haag) bleef nu op de bank.

Stap

,,Twee goals uit mooie aanvallen, waar we deze week ook aandacht aan hebben besteed”, aldus voormalig international Kwakkenbos op OnsOranje. ,,Op deze resultaten kunnen we voortborduren. We hebben deze week weer een grote stap gemaakt, al zie je dat andere landen zich ook blijven ontwikkelen en de concurrentie internationaal steeds groter wordt.”

Voordeel

Met de winst van groep 2 in League A in de koffer vliegt Onder 19 dinsdag terug naar Nederland. Bijkomend voordeel is dat het team daardoor bij de loting op 7 december aanstaande voor de beslissende kwalificatieronde in april in pot 1 terecht komt en het in principe andere toplanden ontloopt. Kwakkenbos: ,,We hebben deze week voor onszelf een super mooie uitgangspositie gecreëerd. Nu is het afwachten wie er in de Eliteronde als tegenstanders uit de bus komen rollen. Los van dat is voor ons het doel duidelijk: wij willen een EK-ticket.”

 

Lees verder