Stek en Fonds 1818 brengen organisaties samen voor Haags armoede-overleg

Op donderdagavond 20 oktober brengen Stek en Fonds 1818 vertegenwoordigers van het brede Haagse maatschappelijk middenveld samen voor een armoede-overleg in Het Nutshuis aan de Riviervismarkt in het centrum van Den Haag.

De zorgen voor de komende winter zijn groot. In Den Haag kampen honderden huishoudens met torenhoge kosten van dure boodschappen en snel oplopende energiekosten. Ook veel organisaties die hulp bieden, zien de kosten stijgen. De schappen van de Voedselbank raken leeg en het aantal mensen dat daar aanklopt stijgt sterk. Stek Den Haag en Fonds 1818 slaan de handen ineen en roepen alle relevante partijen in Den Haag en Scheveningen op voor een breed Haags armoede-overleg. Vertegenwoordigers van wijkverenigingen, sportclubs, kerken, moskeeën, het onderwijs, de brede zorgketen, MKB, supermarkten, banken en welzijnsorganisaties steken de koppen bij elkaar om te bedenken hoe zij samen de mensen in Den Haag kunnen helpen.

Solidariteit

Derk Stegeman, directeur Stek: ,,In deze periode van crisis moeten we het woord solidariteit opnieuw uitvinden, opnieuw ontdekken dat we samen veel meer kunnen dan alleen.”

Sanne ten Bokkel Huinink, directeur Fonds 1818: ,,We nodigen ons netwerk van harte uit om samen te zoeken naar manieren om de zwaksten te ondersteunen. Samen staan we sterker.”

Fonds 1818 en Stek roepen Haagse organisaties en netwerken op om op 20 oktober naar Het Nutshuis te komen en mee te denken. Het doel is om met elkaar concrete ideeën uit te wisselen die een plek krijgen in een plan van aanpak. De initiatiefnemers grijpen de bijeenkomst ook aan om elkaar moed in te spreken en het gevoel te ontwikkelen dat organisaties in de stad ook zelf iets kunnen doen om een antwoord te bedenken op de crisis die eraan komt.

Aanmelden kan via: fonds1818.nl/breed-haags-armoede-overleg

De bijeenkomst is dus donderdag 20 oktober 2022 (van 19.30 tot circa 22.00 uur) in Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 te Den Haag.

Lees verder