Fikse straffen speler Wilhelmus, Vredenburch en RVC Rijswijk

Zowel Wilhelmus, Vredenburch als RVC Rijwijk missen de komende weken een speler. Zij liepen recent tegen een rode kaart aan en de aanklager van de KNVB amateurvoetbal heeft dat ‘beloond’ met een uitsluiting van meerdere wedstrijden.

Brandon Poncin van Wilhelmus kreeg afgelopen zaterdag in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen VFC een rode kaart voorgehouden. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden uitsluiting.

Fout

Vredenburch-trainer Remco Torken moet het voorlopig doen zonder Bas van Schendel. Hij kreeg in de partij tegen sv Loosduinen eerste rood vanwege tweemaal geel, maar ging daarna nogmaals in de fout, wat hem nog eens een uitsluiting van vier duels opleverde, in totaal dus vijf wedstrijden aan de kant.

Protest

Jergo Leijdekkers (foto) kreeg eerder al vier wedstrijden aan de broek. Hij beledigde na afloop van het duel tegen IJVV Zwervers arbiter Brouwer. De leidsman riep hem toe dat hij alsnog de rode kaart kreeg, zonder deze daadwerkelijk te tonen. Leijdekkers kreeg een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, maar hij niet mee akkoord ging. Zijn protest is inmiddels afgewezen en afgelopen zaterdag zat hij reeds zijn eerste wedstrijd uit.

 

Lees verder