Oefenvoetbal | ADO Den Haag O21 in slotfase langs TOGB

Op Sportpark Het Hoge Land trof Derde Divisionist TOGB het ADO Den Haag O21-team van trainer Giovanni Franken in een oefenwedstrijd. De geel-zwarten uit Berkel en Rodenrijs wisten afgelopen zondag drie punten mee te nemen vanuit Gemert. ADO Den Haag O21 pakte in het Zuiderpark de overwinning tegenover De Graafschap O21.

Tekst: Marlon Taal

In de derde minuut waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer. De inzet kon fraai gekeerd worden door doelman Colin Kraaijbeek. Beide ploegen probeerden van achteruit op te bouwen ondanks de druk van de tegenstander. Beide teams kwamen er regelmatig uit, maar het leidde niet echt tot kansen. Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg de score te openen. Een goede voorzet van Vince Kohl schampte langs het doel. Voor de rest waren er weinig hoogtepunten te melden, zodat de rust aanbrak met de voorspelbare 0-0 stand.

Druk

TOGB kwam na rust goed de kleedkamer uit. De bezoekende ploeg van Giovanni Franken kwam niet onder de druk uit van de Derde Divisionist. De hoge druk van TOGB resulteerde in de eerste treffer van de wedstrijd. Een goede dieptepass van Marcello van Veen bereikte aanvoerder Max Lefevre, die de bal breed kon leggen, waarna Talib Azaroiali kon binnentikken: 1-0. Het spelbeeld waarmee de tweede helft was begonnen, zette zich nog lang door. Daardoor kwam de ploeg uit Berkel nog op een grote kans om op 2-0 te komen. Een mooi schot van Max Lefevre kon nog net gekeerd worden door doelman Thijmen de Koning.

Kapbeweging

Met nog een kwartier te spelen kwam ADO Den Haag O21 terug in de wedstrijd met een doelpunt van Aimane El Karachi: 1-1. Na de gelijkmaker kon de ploeg uit Den Haag doordrukken en kwam het ook op een 1-2 voorsprong. Na een mooie kapbeweging kon El Karachi de bal voorgeven in de zestien, waar Nick Broekhuizen (foto) het karwei afmaakte: 1-2. De mannen van Franken waren helemaal terug in de wedstrijd. Abdel Belarbi kon namens het Onder 21-team ook nog de 1-3 binnentikken. Zijn schot was te machtig voor doelman Kraaijbeek. Na negentig minuten floot de scheidsrechter af met een eindstand van 1-3 in het voordeel van de Hagenaars.