Warming-up 4e Divisie (zo) | Maurizio Ceccucci: ,,Blij met vele kansen”

RKAVV heeft de koppositie terug. Tegen Alcides werd echter verzuimd om een monsterscore neer te zetten. De vele gemiste kansen werden de rood-witten niet fataal. Komende zondag zal tegen SJC het vizier op scherp moeten staan. De Noordwijkers staan op de tweede plaats en willen de koppositie terug na de vorige week geleden nederlaag tegen RKVV Velzen.

Tekst: Pieter Donath

Dat RKAVV de koppositie weer terug heeft, is iets waar Maurizio Ceccucci (foto) niet mee bezig is. De competitie is net onderweg en dus zegt de ranglijst nog niet zo veel. Belangrijker voor hem is dat de spelers nog fitter worden en de speelwijze verder wordt ontwikkeld. Helaas heeft RKAVV in de personele bezetting te maken met tegenvallers. Onder meer schaduwspits Remco Overdevest is al een paar weken geblesseerd en dat is een behoorlijke aderlating. Maar al veel langer worden er enkele vaste krachten gemist, maar de vervangers doen het goed.

Hoe kijk je terug op de 1-0 winst tegen Alcides?

,,Uiteraard was ik blij met de winst en ook was ik tevreden over het aantal kansen dat we creëerden. Maar er zijn zeker wat momenten waarin we ons moeten verbeteren.”

Is het moeizaam scoren een zorgpunt en legt dit een druk op spits Tom Plezier?

,,Nee hoor, zoals gezegd, ik ben blij met de vele kansen die door diverse spelers gecreëerd worden. De verbeterpunten liggen in de tactische afspraken die we hebben en in de fases waarin die niet worden nagekomen.”

SJC verloor mede door een fel startend RKVV Velzen, dat binnen twintig minuten op 3-0 stond. Gaan jullie ook vanaf de eerste minuut SJC overrompelen?

,,Iedere wedstrijd staat op zichzelf. SJC is een heel goede ploeg en wellicht zat het die wedstrijd allemaal tegen. Wij spelen op onze manier, zoals wij al tijden doen ongeacht de stand op de ranglijst.”

Welke spelers zijn niet inzetbaar en zijn jullie daardoor niet erg verzwakt?

,,Justin van Rijswijk, Zakaria Amrani, Yani Bouras, Robin Steffens, Asim Metin en Remco Overdevest ontbreken al enkele weken. Wel hebben we een goede selectie staan en hopelijk kan er nog een speler aansluiten. Voor de rest vangen wij het op met spelers die nu een kans krijgen.”

 

Lees verder