Oud-ADO Den Haag-trainer Pim van de Meent overleden

Pim van de Meent is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was trainer van onder meer PEC Zwolle, DWS, FC Amsterdam, De Graafschap, NEC, MVV en ADO Den Haag. Als voetballer kwam Van de Meent uit voor Holland Sport, DOS en NEC.

De in Den Haag geboren Van de Meent was ook twee seizoenen hoofdtrainer bij het toenmalige FC Den Haag. Al was de komst van Van de Meent naar Den Haag in die tijd nogal omstreden. Voorzitter Dingeman Stoop wilde Van de Meent – met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij FC Amsterdam – al eerder naar Den haag halen, maar het feit dat de toenmalige trainer Rob Baan zeer succesvol was in 1986 en ongeslagen kampioen werd van de eerste divisie en promoveerde naar de eredivisie.

Na dat seizoen kwam Van de Meent toch naar Den Haag (Dé Stoop zette Baan aan de kant). Hij bereikte met zijn ploeg de bekerfinale tegen Ajax, dat toen in het Zuiderpark met 2-4 de winst voor zich opeiste. Een jaar later moest ook Van de Meent halverwege het seizoen bij FC Den Haag het veld ruimen en nam Piet de Zoete zijn taken waar. In dat seizoen degradeerde FC Den Haag (in 1988) naar de eerste divisie.

Bij FC Amsterdam was Pim van de Meent (met Dé Stoop als voorzitter) eerder succesvol geweest en bij NEC uit Nijmegen behaalde hij ook een keer de bekerfinale.

Lees verder