O23 Divisie 1 en 2 | RKAVV hard onderuit, Quick niet tevreden na gelijkspel

In de 1e divisie werd RKAVV op een forse nederlaag getrakteerd door UNA en hield Forum Sport ASWH op een gelijkspel. Een niveau lager hielden alle regionale clubs een punt over aan hun duel. HVV speelde gelijk tegen FC Skillz, HBS tegen Katwijk en Quick tegen XerxesDZB.

Tekst | Roland van der Linden

1e divisie B

Forum Sport bond op Sportpark ’t Loo de strijd aan met koploper ASWH. Het duel eindigde zoals het begonnen was. Door het 0-0 gelijke spel zakten de Voorburgers naar een derde plaats, maar hebben een duel minder gespeeld dan de concurrenten. Trainer Patrick van Pruijssen (foto) leed met RKAVV in Veldhoven een 4-0 nederlaag tegen UNA.

2e divisie B

HBS ging in de Bollenstreek de strijd aan met vv Katwijk. Het duel met de koploper was in de eerste helft een mooi en sportief voetbalgevecht waarin HBS de bovenliggende partij was met de beste kansen. In de 24e minuut kwam Katwijk op een 1-0 voorsprong, maar twee minuten later was het alweer gelijk. Op aangeven van Kai Franken scoorde Luca van Leeuwen de 1-1. Vlak voor rust kon Jasper hooft uit de rebound de 1-2 aantekenen. In de tweede helft werd het spel slordiger. Katwijk drong aan, maar het was HBS dat via Luca van Leeuwen een goede kans had op de 1-3. De bal ging er niet in. In blessuretijd viel de 2-2 uit een afstandsschot.

Ontevreden

Quick kwam niet tevreden uit het duel met XerxesDZB. In de eerste helft domineerde de Haagse ploeg in balbezit maar ging XerxesDZB met een voorsprong de rust in. De mannen van trainer Bas Toet moesten na de rust uit een ander vaatje tappen. Binnen vier minuten maakte Quick de 1-1 via Floyd van Ommeren op aangeven van Ferdi Eckici. Quick had duidelijk weer de overhand, maar kwam niet verder dan een afgekeurde treffer vanwege buitenspel: 1-1.

Op De Diepput nam FC Skillz in de eerste 45 minuten een voorsprong van 1-3 op HVV. Dylano van den Barselaar, Nadir el Arkoubi en Abdisami el Bouzrouti (penalty) scoorden voor FC Skillz. Het doelpunt van de Kroonleeuwen kwam ook voort uit een benutte strafschop van Lodewijk Dekker. Vijf minuten in de tweede helft bracht Nick van Ligten HVV terug in het duel. In de 88e minuut viel de gelijkmaker. Abe Jongebreur schoot de 3-3 op het scorebord.