Divisie 1 O21 | PEC Zwolle O21 klopt ADO Den Haag O21 met minimaal verschil

ADO Den Haag O21 is er niet in geslaagd om een aanval te doen op koppositie van PEC Zwolle O21. In het onderlinge duel trokken de bezoekers met 1-2 aan het langste eind.

Tekst: Glenn Duijzer        |     Foto’s: © Alwin Wink (Wink Photography)

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd door het team van trainer Giovanni Franken vanaf de achterlijn onder druk te zetten. De geel-groenen wisten met lange ballen onder de druk vandaan te komen, maar dat was voor korte duur. Al binnen het kwartier kwam PEC Zwolle O21 op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant van Thom Olde Weghuis werd met het hoofd door Tristan van Gilst voor het doel gekopt, waarna Chardi Landu de bal bij de paal binnenkopte: 0-1.

Het wedstrijdbeeld veranderde na de treffer niet, de bezoekers bleven de Haagse ploeg onder druk houden. Bij een spaarzame mogelijkheid voor de thuisploeg onderschepte Kaj van Houwelingen een pass in de Zwolse verdediging en plaatste direct op de vrijstaande Rafael Struick. De Haagse aanvaller had net te veel tijd nodig om tot een schot te komen.

Ondanks het hoog drukzetten en het feit dat ADO Den Haag O21 op het gehele veld door de bezoekende ploeg werd afgejaagd, waren de kansen spaarzaam. Net voor het half uur kreeg PEC Zwolle O21 de tweede kans van de wedstrijd. Bij de tweede paal dook Sven Zitman op en zijn inzet van dichtbij eindigde op de vuisten van doelman Kilian Nikiema.

Was er op vrijdagavond in Breda bij het eerste elftal van ADO Den Haag nog sprake van een tweetal typische Thomas Verheydt-goals, dan was er na dik een half uur op De Aftrap sprake van een typische Aimane El Karicha-treffer. De Haagse aanvaller werd op het randje van buitenspel weggestuurd door Jesse Reinders en in plaats van door te lopen, schoot hij de bal van een meter of twintig over doelman Duke Verduin heen: 1-1. De Haagse treffer viel op een moment waarop de bezoekers nog steeds het tempo bepaalden. Dit was tevens de ruststand.

Bekronen

In de rust bleef de geblesseerde doelpuntenmaker in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Abdel Belarbi. Diezelfde Belarbi had binnen vijf minuten zijn invalbeurt kunnen bekronen met een treffer na een mooie Haagse aanval over meerdere schijven. Nick Broekhuizen gaf uiteindelijk de voorzet waarna Belarbi de bal net over de lat kopte.

Zo verrassend de Haagse gelijkmaker was, zo verrassend kwam PEC Zwolle na 62 minuten op een 1-2 voorsprong. Uit een voorzet van Landu stond bij de tweede paal Van Gilst vrij om de bal ineens vanuit de lucht hard achter de Haagse doelman te schieten. Na deze treffer gooide de jonge Haagse ploeg alle schroom van zich af en ging op jacht naar de gelijkmaker. Enkele minuten na de 1-2 werd Struick op snelheid aangespeeld en in plaats van de bal af te leggen op de vrijstaande Belarbi koos de aanvaller zelf voor het schot. De rebound werd door Nick Broekhuizen te zacht ingeschoten, waardoor de bal een prooi werd voor de Zwolse doelman.

Net voor het Haags kwartiertje was er een goed ingestudeerde vrije trap van ADO Den Haag O21. Broekhuizen plaatste de bal over de grond op Reinders, die hem op zijn buurt ineens laag voorgaf op Kasper Vankan. De inzet van de verdediger werd op het laatste moment door doelman Verduin overgetikt.

Tien minuten voor tijd kwamen de gasten er met een snelle counter goed uit. Het schot van Landu eindigde op de vuisten van Nikiema en de rebound werd door Denzel Kuijpers op de paal geschoten. Terwijl verderop op het veld van WIK de doelman van de thuisploeg in de laatste minuut de gelijkmaker binnenkopte, was het de corner van Broekhuizen die door doelman Nikiema net voorlangs werd gekopt. Hoewel de Haagse aanhang een gelijkspel verdiend had gevonden, was de 1-2 overwinning van PEC Zwolle O21 niet geflatteerd.

Komende dinsdag speelt ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijd in Nootdorp tegen RKDEO. De aftrap is om 19.30 uur.