Zaalvoetbal: Ook tweede bekerduel prooi voor FC Westland

De zaalvoetballers van FC Westland zijn weer een ronde verder in de landelijke bekerstrijd. Door een snelle 4-0 voorsprong werd opponent White Stones overdonderd. De ploeg uit Egmond aan Zee kwam in het vervolg van de eerste helft nog wel gevaarlijk terug tot 4-3. Maar na een spannende tweede helft wist FC Westland met 5-3 te winnen. Een topper uit de Eredivisie zou nu zo maar de tegenstander kunnen worden in de volgende ronde voor de ploeg van coach James Dhanai.

Tekst: Peter Botman            |      Foto’s: Alex Pronk

FC Westland is momenteel beter op dreef in de bekerwedstrijden dan dat het in de competitie is. In de eerste ronde won het van ZVG/Cagemax, één van de koplopers in de 1e Divisie B, en nu trof FC Westland in White Stones de huidige koploper in hun eigen 1e Divisie A. Enige weken geleden verloor een incompleet FC Westland nog met 3-2 van deze ploeg op bezoek in Egmond aan Zee.

FC Westland kwam dus voortvarend uit de startblokken en overdonderde de Noord-Hollanders volledig. In elf minuten zuivere speeltijd stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Het weer in ruime mate opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten, maar zag de degradant uit de Eredivisie terugkomen tot 4-3 op het moment dat de Westlanders de teugels iets lieten vieren en aanvallend de mooiste kansen om zeep hielden.

Na de pauze bleef het lange tijd spannend. Aan FC Westland-zijde stond keeper Barry Botman weer de nodige tegentreffers in de weg en de Noord Hollandse sluitpost was na de snelle vier tegentreffers ook veelal een sta-in-de-weg. Zes minuten voor tijd moest hij echter het antwoord schuldig blijven toen Nabil Hadiu de vijfde binnenschoot voor de thuisploeg. Het sein voor White Stones om va-banque te gaan spelen. De keeper werd ingewisseld voor een extra veldspeler. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden kwam FC Westland dit nu zonder problemen door en kwam het feestje voor de gastheren na afloop eigenlijk te laat op gang, omdat er eerst nog een onnodig opstootje gesust moest worden. Voor FC Westland scoorden Karam Boukhari,Aimen Said, Nabil Hadiu en Faical Amheye allen eenmaal.

Komende vrijdag gaat FC Westland op bezoek in Warmenhuizen bij VIOS’79. Op 28 oktober  speelt FC Westland dan weer thuis. Het Vennewater uit Heiloo is dan de tegenstander. De aftrap is dan om 21.30 uur in de Verburchhal in Poeldijk

Lees verder