Drie vragen aan: WESLEY ZANDSTRA

Concordia ging afgelopen zaterdag in de tweede klasse E niet alleen fors onderuit bij RKDEO (4-0), maar trainer Wesley Zandstra liep met zijn ploeg nog meer averij op. Twee spelers vielen uit met op het oog fikse knieblessures en daarnaast nog twee spelers die geblesseerd het veld moesten verlaten.

Tekst: Ton Beije      |       Foto: Sander de Hollander

Daarom deze week ‘drie vragen aan’ Concordia-trainer Wesley Zandstra.

Het was voor jullie wel de wedstrijd van de blessures. Eerst Mika Bavelaar die er al snel af moest en daarna Matteo Beragnoli. Wat scheelt er bij beide spelers aan?

,,Het zat ons niet mee wat betreft de blessures. Mika (Bavelaar – red.) (foto onder) is na alle waarschijnlijkheid langdurig afwezig. Morgen (maandag) hoort hij definitief wat de schade aan zijn knie is, maar alles wijst erop dat het zijn kruisband betreft. Matteo (Beragnoli – red.) heeft ook knieklachten, gaat het nu laten onderzoeken. Naast beide knieblessures vielen er ook twee spelers uit, Tijs (Sneek – red.) en Dylan (Franquet – red.), vanwege botsingen in het veld met hun hoofd. Zij zullen even moeten herstellen, maar op tijd terug zijn.”

Spelers voor langere tijd weer kwijt, is dat makkelijk op te vangen met de spelersgroep?

,,Het opvangen gaat niet makkelijk worden. Zeker daar waar Mika een belangrijke pion is. Veel jongens leunen op Mika, dus het mentale aspect wordt nu mogelijk nog belangrijker dan het opvangen. Zaterdag bleek dit ook. Na het uitvallen van Mika, kwamen wij niet meer in ons spel. Nu verlang ik van andere spelers dat zij op gaan staan en de leiding zullen nemen.”

Zes punten uit vier duels. Is dat wat je vooraf had verwacht?

,,Mijn verwachting was dat wij van de eerste vijf wedstrijden er drie zouden gaan winnen. We lopen dus op schema in deze zware competitie.”

 

Lees verder