ADO Den Haag breekt contract Silvinho Esajas open

ADO Den Haag beschikt ook de komende jaren over Silvinho Esajas (foto). De jonge verdediger annex middenvelder verlengde maandag zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract tot medio 2024. In het contract is een optie verwerkt voor nog één extra seizoen.

Esajas kwam twee jaar geleden over van het Italiaanse Hellas Verona. Daarvoor genoot de in Amsterdam geboren voetballer de jeugdopleiding bij AVV Zeeburgia in Amsterdam. Op 4 april 2021 maakte het Surinaams-Nederlandse talent zijn debuut voor ADO Den Haag in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Sindsdien maakte Esajas twaalf keer zijn opwachting in het shirt van ADO Den Haag, waarvan hij dit seizoen maar liefst acht keer in actie kwam.

(L-R)

Technisch Manager Daryl Janmaat legt het openbreken en verlengen van het contract van Silvinho Esajas uir: ,,Esajas maakt een zeer sterke ontwikkeling door. Dit seizoen heeft hij al vaak mogen invallen in de hoofdmacht en dat heeft hij zelf afgedwongen. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.  Hij is een makkelijk voetballende verdediger/middenvelder die veel power in zijn mars heeft en ook goed kan opbouwen. Als hij zijn ontwikkeling doorzet gaan we nog veel plezier aan Silvinho beleven. We zijn er dan ook van overtuigd, dat we een juiste stap zetten door het contract met Silvinho open te breken en te verlengen.”

Terugbetalen

Ook Esajas zelf is content met het bereikte resultaat: ,,Ik heb het onwijs naar mijn zin bij ADO Den Haag en zie dit als de juiste club om mijzelf goed te kunnen doorontwikkelen de komende jaren. De club is altijd goed voor me geweest en heb een goede klik met de spelers en staf. Daarbij voel ik veel vertrouwen en dit wil ik heel graag terugbetalen in het veld. De doelstellingen van de club zijn duidelijk en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

(Foto’s: ADO Den Haag)

Ook ADO TV had een gesprekje met Esajas over zijn contractverlenging:

Lees verder