Ondanks korte voorbereiding weer geslaagde 25e toernooibeurs

Maandagavond vond de 25e toernooibeurs in Delft plaats in de kantine van DHL. Dit keer geen recordaantal clubs aanwezig. ,,Maar het mag wederom een succes genoemd worden”, laat organisator Alex Pronk weten.

De eerste elf edities werden ook al bij DHL gehouden. Daarna volgden bijeenkomsten bij Wippolder (4 jaar) en DVV Delft (3 jaar) en nu dus weer voor de zevende keer op rij, met uitzondering van de twee door corona geplaagde jaren, in de kantine van DHL met wel beduidend minder ‘beursdeelnemers’ (22) aanwezig. Zij vertegenwoordigden, ook minder uiteraard, dertien verenigingen uit de regio Haaglanden, Alphen, Rotterdam en verder.

De toernooibeurs keerde tien seizoenen geleden weer terug bij DHL door de contacten van de oud-jeugdvoorzitter van DHL, Michel Dingenouts en organisator Alex Pronk. Dingenouts kende de toernooibeurs vanuit het verleden toen hij bij DHL nog speler en scheidsrechter was. Dingenouts, inmiddels geen jeugdvoorzitter meer bij de club, heeft bij DHL na een moeilijke periode de mouwen opgestroopt en mede dankzij veel nieuwe vrijwilligers de jeugd weer nieuw leven in geblazen en waardoor de club ondertussen flink is gegroeid.

Bijna negen jaar geleden ontstond het idee om de toernooibeurs, in het kader van het toenmalige 100-jarig bestaan, terug te halen naar DHL. Ook komend seizoen is DHL bereid om de 26e editie te organiseren. Pronk: ,,Rond de twaalfde tot en met de vijftiende editie bleef de interesse van het aantal deelnemers op circa dertig verenigingen hangen. Maar sinds de zeventiende editie is de aandacht rond de toernooien alleen maar gegroeid, ondanks het feit, dat het aantal verenigingen minder is geworden door het stoppen van clubs en fusies. Alleen is de opkomst deze editie wat kleiner dan voorgaande jaren en dat heeft natuurlijk te maken met de korte voorbereiding.”

,,Ik had zodoende zeer weinig tijd over om het te organiseren”, gaat Pronk verder. ,,Waar ik normaal gesproken vanaf de maand mei er al mee bezig ben, kon ik nu medio september pas beginnen. Ik was nu wel dag en nacht bezig om alles bij elkaar te krijgen en dat is gelukt.” De huidige DHL-jeugdvoorzitter Remko Kamp vult aan: ,,Inderdaad, We hoeven alleen maar in te vullen hoe we de toernooien gaan bespelen. Ik denk nu ook dat ik namens andere verenigingen spreek. Ik hoorde het afgelopen seizoen en nu ook weer alleen maar positieve reacties van de andere verenigingen.”

Eén van de verenigingsvertegenwoordigers reageerde spontaan: ,,Ik kom al een aantal jaren bij deze officiële toernooibeurs en mijn toernooi is nu weer volgeboekt. Ik kan me nu weer, net als eerdere jaren, concentreren op het maken van programma’s en het kopen van de bekers. Volgend jaar ben ik weer van de partij.”

Lees verder