Oud-ADO-speler Pascal Bosschaart voorlopig coach Cambuur Leeuwarden

Pascal Bosschaart, oud-speler van onder meer ADO Den Haag, zal voorlopig bij Cambuur Leeuwarden de honneurs waarnemen als hoofdtrainer. Dit als gevolg van het per direct neerleggen van zijn taken als hoofdtrainer van Henk de Jong (foto).

De Jong (58) keerde afgelopen zomer terug van een eerdere afwezigheid, maar moet nu  concluderen dat het toch niet gaat en heeft daarom – mede op doktersadvies – besloten per direct te stoppen. Hij gaat zich nu eerst volledig richten op zijn herstel.

Gepaste functie

De kans is groot dat hij daarna wel behouden blijft voor de Friese club. Samen met de clubleiding wordt de komende periode bekeken naar een gepaste functie voor De Jong, die in de clubhistorie voor altijd een prominente plaats zal innemen. Immers, onder zijn leiding werd drie kampioenschappen binnengehaald en was er vorig seizoen de hoogste notering ooit in de Eredivisie voor Cambuur Leeuwarden.

Herstellen

De Jong zelf over zijn besluit op de clubsite: ,,Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen. Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort.”

Bosschaart

Pascal Bosschaart zal bij zijn werkzaamheden terzijde worden gestaan door oud-speler Martijn Barto. De zoektocht naar een geschikte opvolger voor De Jong wordt door de clubleiding op korte termijn gestart.

(Foto Pascal Bosschaart: Orange Pictures)

Lees verder