Louise van Oosten (speelster ADO Den Haag): ,,Clubs aan elkaar gewaagd”

Afgelopen zondag leed ADO Den Haag Vrouwen tegen Ajax de eerste nederlaag van het seizoen. Komende zaterdag (dus niet vrijdag) is er al een nieuwe kans op een overwinning. Dan staat voor het eerst een confrontatie op het programma met Fortuna Sittard, dat dit seizoen debuteert in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Tekst: Ivo Schimmel

Met onder meer Alieke Tuin, vorig seizoen één van de speelsters met de meeste assists achter haar naam, (jeugd)international Samantha van Diemen en de Belgische topscorer aller tijden Tessa Wullaert heeft Fortuna Sittard de afgelopen zomer zeker geïnvesteerd in ervaring.

Afstand

Na twee nederlagen zonder doelpunt begint de ploeg bovendien beter te draaien. Vorige week werd PSV zelfs met 0-2 verslagen. Met zes punten uit vier wedstrijden staat de Limburgse club op de vijfde plaats. ADO Den Haag Vrouwen begon juist met twee zeges zonder tegendoelpunt, maar wist de afgelopen twee toppers niet te winnen. Met zeven punten uit vier duels staat de ploeg van Sjaak Polak één plaats hoger dan de komende tegenstander. Zaterdag heeft het elftal de kans om afstand te nemen en tegelijkertijd weer de zoete smaak van een overwinning te proeven.

Off-day

,,Tegen Ajax hadden we een off-day, maar we hebben ervan geleerd en zijn nu weer hard aan het trainen voor de komende wedstrijden,” zegt Louise van Oosten (foto). De 18-jarige speelster is bezig aan haar tweede volledige seizoen in de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen en speelde zowel tegen PSV als Ajax negentig minuten. ,,Ik ben blij met de ontwikkeling die ik doormaak,” zegt de middenveldster daar zelf over. ,,Ik hoop dat ik belangrijker voor het team kan worden en wil zoveel mogelijk speelminuten maken.”

Zoals aanstaande zaterdag, als de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard wacht. ,,Ik verwacht een leuk en spannend duel en denk dat beide clubs aan elkaar gewaagd zijn.”

De wedstrijd Fortuna Sittard – ADO Den Haag Vrouwen wordt zaterdag gespeeld in het stadion van Fortuna Sittard Stadion en begint om 14.00 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder