Bekervoetbal | BSC’68, Oliveo en FC Zoetermeer met lege handen

Drie regioploegen liggen uit de bekerstrijd en hadden weinig in te brengen. BSC’68 ging onderuit bij Meerburg, Oliveo moest diep buigen bij Spirit en FC Zoetermeer zag Valken’68 vertrekken met de bekerwinst.

Tekst: Hans Kulk               |      Foto’s: Franca Dobbe

Meerburg – BSC’68

Voor de competitie in de vierde klasse A hebben Meerburg en BSC’68 elkaar nog niet ontmoet, wél kwamen ze dit weekend binnen de lijnen voor een bekerduel. In Zoeterwoude-Rijndijk verloor de ploeg van trainer Abdullah Sari na een 0-0 ruststand uiteindelijk met ruime cijfers: 3-0.

De coach van BSC’68 had wel een verklaring voor de nederlaag van zijn elftal. ,,Wij misten vandaag zeven basisspelers. Dat is overigens geen excuus hoor, maar wij misten te veel kwaliteit om dit duel over de streep te trekken,” aldus Sari. ,,Na de 1-0, een cadeautje overigens van onze kant, knapte er iets in het team, waardoor wij niet meer terugkwamen in de wedstrijd.”

De bezoekers uit Benthuizen kregen nog wel twee kansen voor de spreekwoordelijke eretreffer, gescoord werd er echter niet. Komend weekend treffen beide vierdeklassers elkaar weer, maar dan in competitieverband. Plaats van handeling is dan opnieuw Zoeterwoude-Rijndijk. Sari en consorten zijn gewaarschuwd.

FC Zoetermeer – Valken’68

Ook voor FC Zoetermeer zit het bekertoernooi er op. De vierdeklasser was een maatje te klein voor tweedeklasser Valken’68. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 voor de bezoekers uit Valkenburg ZH.

Hasan Erdogan scoorde voor rust tweemaal uit een strafschop, na de pauze waren Lars Wietsma en Matthijs de Mooij trefzeker. FC Zoetermeer speelt volgende week voor de competitie een uitduel bij SEV uit Leidschendam.

Spirit – Oliveo

Derdeklasser Oliveo ging zaterdag voor de beker kansloos onderuit tegen tweedeklasser Spirit. In Ouderkerk aan den IJssel werd het maar liefst 5-0 voor de thuisclub door doelpunten van Lukas Bos (2x), Christian Schrader, Niels de Vries en Ruben Sloof.

Komend weekend gaat de ploeg uit Pijnacker, in competitieverband, op bezoek bij sv Charlois.

 

 

Lees verder