Bekervoetbal | FC Skillz bekert verder na winst op Cabauw

FC Skillz mocht na drie overwinningen in de poulefase voor de eerste ronde in de bekercompetitie op bezoek bij zaterdag vierdeklasser vv Cabauw, in het gelijknamige dorp, gelegen in de gemeente Lopik.

Tekst: Terry Konings

FC Skillz trof hiermee een ouderwetse dorpsvereniging waarbij het klassenverschil in combinatie met een authentiek natuurgrasveld als hoofdveld de belangrijkste ingrediënten bleken te zijn voor een ‘typische’ bekerwedstrijd.

Spelbeeld

Het spelbeeld was vanaf de eerste minuut helder. FC Skillz trok vol ten aanval, Cabauw hield tegen en hoopte op die ene spaarzame uitval. De equipe van Oussama Bekkaoui probeerde met een hoog baltempo de Cabauwse ‘muur’ te slechten. De eerste kans was dan ook voor de Hagenezen, waarbij Abdel Tufi op de rechterflank goed doorkwam maar stuitte op doelman Rudy Beumkes, die het Haagse gevaar goed inschatte. Na zestien minuten werd de ban gebroken middels de 0-1 voor FC Skillz. De jarige Farid Overman schoot een gegeven penalty feilloos binnen en gaf zichzelf hiermee een dankbaar cadeau.

Na de 0-1 probeerde FC Skillz de score uit te bouwen, echter was de zaterdag tweedeklasser in de eindfase ietwat aan de slordige kant, wat maakte dat veel aanvallen onschadelijk konden worden gemaakt. Die ‘ene’ spaarzame uitval, waar Cabauw zo op hoopte, kwam er daadwerkelijk ook vijf minuten voor rust. De talentvolle Wateringse doelman Anouar Azhoum pareerde deze echter, waardoor de 0-1 nog op het bord stond na het rustsignaal.

Na de doelwisseling zette FC Skillz een tandje bij. Vele complimenten van de aanhang van Cabauw over het Haagse combinatiespel ten spijt, want het scoren was toch echt de grootste uitdaging. Gezien het feit, dat Cabauw niets te verliezen had, leek er een kracht vrij te komen voor wat betreft de collectiviteit van het verdedigen en ook dat mag gezegd worden. De inmiddels ingevallen Djurandy Swedo en Yassin Chentouf lieten zich beiden goed zien en stopten hun liefde voor de bal niet onder stoelen of banken, wat resulteerde in diverse technische hoogstandjes. Tien minuten voor tijd versnelde de rappe Chadion Melfor vanuit het middenveld voorwaarts, omspeelde twee spelers van Cabauw en rondde beheerst af. Hiermee noteerde hij de 0-2, waarbij het de vraag was of de score daadwerkelijk exemplarisch was voor het krachtsverschil. Met de 0-2 winst bekert FC Skillz naar de volgende ronde en deed de Wateringse club, wat het aan haar stand verplicht was.

Lees verder