Vrouwen: Nederlaag beloften ADO Den Haag, Die Haghe door in beker

In de beloftencompetitie leed ADO Den Haag haar eerste nederlaag. Excelsior boekte een verrassend ruime zege op Haagse ploeg. In het bekertoernooi was Die Haghe na strafschoppen Lyra de baas. DSVP 3 won in de derde klasse van Zwaluwen.

Tekst: Roland van der Linden

Beloftencompetitie

Voor ADO Den Haag kwam in de vijfde wedstrijd een einde aan een mooie reeks zonder puntverlies. Excelsior hield de punten in eigen huis. De groengele formatie moest de thuisreis aanvangen met een 4-1 nederlaag op zak.

3e klasse D (zat)

DSVP 3 was op eigen veld de meerdere van het Vlaardingse Zwaluwen. In Pijnacker eindigde het duel in 2-0, waardoor DSVP naar de vijfde plaats klom. Maritha Roeten scoorde beide treffers van DSVP.

Beker vrouwen

Lyra en Die Haghe speelden een matig bekerduel. In de eerste helft hadden de Haagse bezoeksters al afstand moeten nemen van Lyra, dat daardoor in de wedstrijd bleef en zelf ook twee kansen kon creëren.

De wedstrijd bleef uiteindelijk verstoken van doelpunten, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Lyra bleek niet gelukkig in deze serie. Drie strafschoppen werden gemist en de laatste werd door Die Haghe-keeper Nikki Sommer gestopt. Aan de kant van Die Haghe schoten Britney Kleij en Britt de Wit wel raak, waardoor de vrouwen van trainer Hans van Heteren (foto) de volgende ronde bereikten.

Voor de vrouwen van Voorschoten’97 kwam een einde aan het bekertoernooi door een 2-6 nederlaag tegen XerxesDZB.

 

Lees verder