Vrouwen: ADO Den Haag Vrouwen mist fortuin in Sittard

Een week na de eerste competitienederlaag keerde ADO Den Haag Vrouwen zaterdag ook met lege handen terug uit Sittard. Op drie voltreffers van Fortuna hadden de Haagse vrouwen geen antwoord.

Foto’s: Eric de Wit

Het team van trainer Sjaak Polak moest het in het stadion van Fortuna Sittard stellen zonder haar geschorste topschutter Jaimy Ravensbergen en Lysanne van der Wal. Belofte Gina Viehoff stond voor het eerst in de basis.

Na een eerste kwartier zonder noemenswaardige kansen zorgde de thuisclub voor de nodige dreiging. Nadat Wiëlle Douma een gevaarlijke voorzet had weggewerkt was Charlotte Hulst voor Fortuna twee keer dicht bij de openingstreffer. Met hulp van de lat stond Barbara Lorsheyd een doelpunt in de weg. Aan de andere kant omspeelde Nikki IJzerman na een pass van Liz Rijsbergen doelvrouw Diede Lemey. Haar schot belandde echter in het zijnet. In de 33ste minuut wist Charlotte Hulst dan toch het Haagse net te vinden: 1-0. Daarna ontsnapte ADO Den Haag bij nieuwe mogelijkheden voor Charlotte Hulst en de Belgische Tessa Wullaert.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Charlotte Hulst de voorsprong voor de thuisploeg. De gasten knokten terug en hadden twee keer uitzicht op een aansluitingstreffer. IJzerman en Rijsbergen kregen de bal er echter niet in. Een rush van Rijsbergen bood nieuw perspectief. Zij schotelde invalster Manon van Raay de kans voor, maar haar uithaal eindigde in de armen van de Belgische keepster Diede Lemey.

Spits Lobke Loonen vierde daarna haar rentree als wissel voor Chloé Vande Velde. Een ommekeer kon zij niet meer bewerkstelligen. In de slotfase viel ook nog de 3-0 van Hulst. Kort voor tijd moest Rijsbergen het veld verlaten na een botsing met Lemey en eindigde ADO Den Haag Vrouwen opnieuw met tien tegen elf.

Opstellingen

Fortuna Sittard Vrouwen:
Lemey; Van Koot, Knol, Van Diemen, Tuin; Foederer, Delacauw, Van Heeswijk; Hulst, Wullaert, Teulings

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Vonk, Noordermeer (87. Stoop), Douma, Nelemans; Raaijmakers (62. Van Raay), Van Oosten (87. Dankelman), Vande Velde (68. Loonen); Rijsbergen, Viehoff (62. Wammes), IJzerman.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder