Robert Zwinkels keeperstrainer bij Richard Knopper Football Academy

Vanaf zondag 6 november gaat voormalig ADO Den Haag-doelman Robert Zwinkels de keeperstraining verzorgen bij de Richard Knopper Football Academy.

Na een lange carrière van bijna twintig jaar in het profvoetbal waarvan drie jaar bij Ajax en zeventien bij ADO Den Haag, is het nu tijd geworden om al deze ervaring te gaan delen met de keepers van de toekomst.

Zwinkels: ,,In mijn jaren als professioneel keeper heb ik met een enorme verscheidenheid aan keeperstrainers gewerkt. Achteraf kan ik zeggen dat deze trainers samen met mijzelf aan de basis hebben gestaan van de keeper die ik uit eindelijk geworden ben. Liefde voor en plezier in het vak samen met een flinke portie doorzettingsvermogen zijn de belangrijkste ingrediënten om beter te worden als keeper.”

Training

In de trainingen van Zwinkels zal alles wat het keepersvak inhoudt, aan bod komen. Zoals schotverwerking, techniek, korte en lange opbouw, 1 op 1 situaties, flankballen laag hoog, coaching, fysieke vorming, dieptespel en presentatie.

Voordeel

,,Het voordeel van de samenwerking met de Richard Knopper Football Academy is dat we tijdens en aan het einde van de keeperstraining de geoefende stof kunnen vertalen naar wedstrijd echte vormen met de voetballers van de Academy”, aldus Robert Zwinkels op de site van de Academy.

Lees verder