Warming-up zaterdag Vierde Divisie: Richard Middelkoop: ,,Kijken niet naar de stand”

FC ’s-Gravenzande pakt na een weekend bekervoetbal de draad voor de competitie in de Vierde Divisie zaterdag weer op tegen Jodan Boys. Hat zal in Gouda geen eenvoudige opgave worden voor de ploeg van trainer Richard Middelkoop (foto).

Tekst: Ton Beije

In de bekerstrijd deed FC ’s-Gravenzande het prima. De club kon zich ook in doelpunten lekker uitleven, want FC Maense werd met een 9-0 nederlaag teruggestuurd naar Rotterdam. Richard Middelkoop: ,,We hopen dat we deze overwinning en het veldspel van afgelopen zaterdag kunnen herhalen tegen Jodan Boys. We kennen Jodan Boys goed, maar zoals iedere week zal de strijd in de details worden beslist. Standaardsituaties zijn hierin een wapen.”

Stand

Het is in ieder geval een duel van aanhaken bij de middenmoot of weer naar onderen kijken. Middelkoop echter: ,,We kijken niet naar de stand, omdat je hier niets aan hebt als het resultaat tegenvalt. We zijn elke week onze eigen tegenstander. Maken we de kansen af en kunnen we meedogenloos verdedigen om een keer echt de nul te behouden, dan maak je stappen. Iedere week zal iedereen op zijn toppen van zijn kunnen moeten zijn om zodoende blessures en schorsingen te kunnen opvangen.”

Afwezigen

Middelkoop moet het zaterdag in Gouda doen zonder een aanzienlijk rijtje spelers: Pascal Broch, Stefan de Bruijn, Sil van Ooijen, Joseph Concalves, Ardi Luijendijk en Kilian Berkhout.

 

Lees verder