Warming-up zondag 1B: TAC’90 wil iets goedmaken tegen Nemelaer

TAC’90 krijgt zondag Nemelaer op bezoek, een ploeg waar de Haagse club nog een appeltje mee te schillen heeft. Nemelaer klopt namelijk aan het eind van het seizoen TAC’90 in de nacompetitie met als inzet lijfsbehoud.

Tekst: Ton Beije

Trainer Arie van der Padt (foto): ,,En dit seizoen zitten we bij elkaar in de competitie, omdat Nemalaer in de finale voor promotie naar de Hoofdklasse (nu Vierde Divisie – red.) haar wedstrijd verloor.” Wat weet de TAC’90-trainerz elf van Nemelaer? Hij: ,,Dit seizoen scoort Nemalaer tot nu weinig doelpunten. Ze hebben er in vier wedstrijden pas één gemaakt. Dat leverde wel een 1-0 overwinning op. Ze hebben ook pas vier doelpunten tegen. Het is dus ploeg die weinig scoort, maar er ook weinig tegen krijgt. Nemalaer is een team dat met elkaar ‘knokt’ om voor een resultaat te gaan. Als team is Nemelaer dus wel sterk. Het collectief staat voorop.”

Verschil

,,Verder hebben ze wel wat spelers die, eventueel, het verschil kunnen maken”, gaat Van der Padt verder. ,,Ze hebben er een speler bij die een paar seizoenen geleden 35 goals maakte in de eerste klasse. We zijn dus gewaarschuwd.”

TAC’90 heeft ook iets goed te maken na haar laatste competitieduel tegen Marvilde. Van der Padt: ,,Voor ons is het zaak om na de uitglijder bij Marvilde om zondag als collectief te spelen en daarnaast gebruik te maken van onze specifieke kwaliteiten. We zullen er vanaf de start moeten staan. Dat besef moet nog gaan groeien bij onze spelers.”

Strijdlustig

Van der Padt rekent op een strijdlustige eigen ploeg. ,,Ik ga er vanuit, dat onze groep gebrand is om – na de uitschakeling door Nemalaer in het afgelopen seizoen – nu thuis sterk voor de dag te komen om de drie punten in Den Haag te houden. Gemakkelijk zal het in ieder geval niet worden.”

 

 

Lees verder