Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg (Westlandia): ,,VOC niet onderschatten”

Westlandia deed na mindere resultaten vorig weekend goede zaken door uit tegen Hollandia met 0-3 aan het langste eind te trekken. De Naaldwijkers komen dit weekend wederom op zaterdag in actie. Nu wordt in Rotterdam aangetreden tegen VOC.

Tekst: Ton Beije

Trainer Cesco Agterberg (foto) over die lekker winst vorig wekeend in Noord-Holland: ,,Dat was een mooie en goede teamprestatie. Echt een overwinning van het collectief! Als je de twee wedstrijden daarvoor op rij hebt verloren, is dit het enige goede antwoord van een groep die graag wil presteren.”

Wisselvallig

Zaterdagavond het duel bij VOC. Wat weet Agterberg van die ploeg? Hij: ,,Ik ken alleen Thomas Verhaar als speler en verder weet ik niet veel van VOC. Ze hebben een paar verrassende uitslagen gehad, maar gezien deze uitslagen is het ook een wisselvallige ploeg. Aan ons om in ieder geval dezelfde spirit op de mat te leggen als afgelopen zaterdag tegen Hollandia.”

Winst

,,Ik verwacht een open wedstrijd met twee voetballende ploegen”, gaat de Westlandia-trainer verder, ,,onze ploeg zal zeker de lijn van vorige week zaterdag vast willen houden en vol voor de winst gaan.” Over het spelen op de zaterdag zegt hij: ,,Zaterdagavond is leuk, vooral als je thuis speelt. Nu is de wedstrijd niet heel ver weg en het tijdstip kan nog best wel wat publiek trekken. Het is toch een beetje een streekderby.”

Onderschatten

VOC valt tot nu toe wat tegen in de competitie, de Rotterdammers zullen tegen Westlandia de huid zo duur mogelijk willen verkopen. Agterberg: ,,Niet één tegenstander is te onderschatten in deze afdeling, iedereen kan van iedereen winnen. VOC won uit bij Be Quick, waar wij heel veel moeite mee hadden. Wij moeten met iedereen rekening houden en kunnen zeker niet een ploeg onderschatten.”

Bruiloft

Westlandia is niet compleet en ook de trainer zelf moet verstek laten gaan. Agterberg: ,,Rajiv Wentholt is geschorst en zelf ben ik er helaas niet vanwege een bruiloft. Maar Wim Baggerman en Marko van der Knaap zijn twee heel goede assistenten, die precies weten hoe ze de ploeg op scherp moeten zetten.”

Lees verder