Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Tegenstander stuk spelen”

HBS heeft vorig weekend rust kunnen nemen. De Kraaien onder leiding van trainer Ekrem Kahya (foto) staan op een knappe tweede plaats, vlak achter regiogenoot RKAVV. Zondag komt De Zouaven op bezoek op Craeyenhout en dat zou – kijkend naar de ranglijst – toch een overwinning moeten opleveren.

Tekst: Ton Beije

HBS heeft ook inderdaad even een pauze ingelast vorig weekend. Trainer Ekrem Kahya: ,,Competitieloos was voor ons echt even een rustperiode. Zoveel van zulke momenten zijn er daar niet van, dus we hebben de jongens wat dagen vrijaf gegeven en zijn maandag weer fris begonnen.”

Oorzaken

De Zouaven uit Noord-Holland is de volgende opponent van HBS. Kahya: ,,Daar weet ik eerlijk gezegd niet veel van. Het staat niet heel hoog op de ranglijst, maar dat kan zoveel verschillende oorzaken hebben. Wij moeten gewoon deze wedstrijd weer ingaan op onze manier en zorgen dat er voor de tegenstander niets te halen valt.”

,,Ik verwacht een afwachtende tegenstander die wij stuk moeten spelen”, gaat Kahya verder, ,,dus heel degelijk en gevarieerd spel aan de bal, maar ook heel scherp op momenten van balverlies. We moeten geconcentreerd spelen en zorgen voor een snel doelpunt.”

Verplichtingen

Kijkend naar de stand op de ranglijst – zeker om bij te blijven – zou voor HBS alleen de winst moeten tellen. ,,Voor die algemene stand is het nog erg vroeg”, weet de HBS-trainer. ,,We staan er goed op, maar dat doen er wel meer. Het is eind oktober, we willen wat moois neerzetten en de verwachtingen zijn hoog, dus dat geeft wat verplichtingen. Als je wat wilt bereiken, dan moet je er ook veel voor doen en dat gaat vaak goed en soms ook wat minder.”

Ziekenboeg

Het is voor Kahya even afwachten wie er inzetbaar zetten. ,,Er zijn naast de langdurig geblesseerden toch wel wat twijfelgevallen die we vandaag en morgen gaan bekijken, maar we hebben voldoende spelers die op het startschot staan te wachten om te doen wat bij ons past. Ik baal van wat eventuele afwezigen, maar heb heel veel vertrouwen in de gehele groep, dus kijk altijd liever naar wat we wel beschikbaar hebben.” De aftrap zondag op sportpark Craeyenhout is om 14.00 uur.

 

Lees verder