Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Geen makkie tegen Velsen”

Twee weken geleden won koploper RKAVV van de toen nummer twee SJC. Komende zondag kunnen de Leidschendammers periodekampioen worden door zelf te winnen van rkvv Velsen en bij puntverlies van de huidige nummer twee HBS. Veel publiek zou steun geven om de drie punten in eigen huis te houden, maar de laatste twee jaar won de ploeg uit Velsen.

Tekst: Pieter Donath

Na het vrije weekend volgt een lastige thuiswedstrijd tegen rkvv Velsen. Lastig, omdat de enige twee edities die er geweest zijn, eindigden in een 0-2 overwinning voor de Velsenaren. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) zegt daar over dat iedere ploeg wel een tegenstander heeft waar tegen het lastig spelen is. Nu moet het anders om kans te houden op het winnen van de periode. Fouten mogen niet worden gemaakt en er moet gescoord worden. Zijn kernboodschap over de met 0-6 gewonnen bekerwedstrijd, het vaker scoren, de periodetitel en het winnen tegen rkvv Velsen is dat de speelwijze en het presteren met de hele selectie het belangrijkst is.

Heb je voor de beker tegen Rotterdam United met hetzelfde team gespeeld als tegen SJC of veel anderen een kans gegeven?

,,Een aantal spelers hebben rust gekregen.”

Kwam het vele scoren tegen SJC (2-5) door de herstelde spelers zoals Yani Bouras, Xavier Akrinrinbola en Zakaria Amrani?

,,Ik ben enorm blij voor ons, maar zeker ook voor Yani dat hij na acht maanden sukkelen met een enkelblessure weer bij de groep zit. Xavier en Zakaria trainen al weken keihard zoals het hele team dus die waren al fit. Het scoren en de overwinning is een teamprestatie.”

Ben je blij om tegen rkvv Velsen een keuze te kunnen maken tussen de spitsen Yani Bouras en Tom Plezier?

,,Ja het is altijd fijn om keuzes te kunnen maken. De onderlinge concurrentie maakt een individu en het team beter. Daardoor zal ook het niveau op de trainingen omhooggaan wat zich weer zal moeten vertalen in een wedstrijd.”

Na eventuele winst tegen rkvv Velsen en puntverlies van HBS winnen jullie de periode. Is dit het doel of is hoog eindigen de doelstelling?

,,Ik kijk niet naar HBS. Onze komende tegenstander is Velsen en die heb ik afgelopen zondag bekeken. De doelstelling is ongewijzigd, zoals altijd proberen wij met een bepaalde speelwijze en spelprincipes een wedstrijd te winnen en dat wordt geen makkie tegen het stugge Velsen.”

 

Lees verder