Warming-up 3e Divisie (zo): TOGB nog niet gelukkig in avondduels

Zaterdagavond om 18.00 uur wordt er door Unitas en TOGB afgetrapt voor speelronde 12 in de Derde Divisie zondag. TOGB heeft tot nu toe niet kunnen imponeren in een avondwedstrijd. De selectie van TOGB-coach Mark Schuur (foto) verloor alle vier de avondwedstrijden. In Gorinchem start de wedstrijd uiteraard “gewoon” weer op 0-0. Gezien de afstand tussen Berkel en Rodenrijs en Gorinchem zullen er weer genoeg TOGB-supporters aanwezig zijn op sportpark Molenvliet.

Tekst: Ron Fruining

GVV Unitas is één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland, die in 1898 werd opgericht. Eindverantwoordelijke bij de Gorcumse formatie is Hans de Jong. De 37-jarige trainer, die zelf in Gorinchem woont, nam als assistent van Michel van Oostrom het stokje in december 2021 over en staat tot medio 2023 onder contract bij GVV Unitas. Met Robert Mutzers hebben de Gorinchemmers  een ‘killer’ in het team gezien het aantal doelpunten, elf, dat hij maakte dit seizoen. Mutzers werd samen met TOGB-talent Anthony Slierendrecht genomineerd als speler van de week in speelronde 10, waarin hij de volledige productie van Unitas (3) in de gewonnen wedstrijd op bezoek bij OJC Rosmalen (1-3) voor zijn rekening nam.  Zelf zegt de oud-speler van onder andere FC Dordrecht en het Russische Odessa dat het scoren gewoon in hem zit. De selectie van Unitas is een mix van ervaring en jong talent. Met 19 punten uit 11 duels staat Unitas momenteel op plek zes van de ranglijst. TOGB heeft drie punten minder behaald en is terug te vinden op plaats negen.

Aan elkaar gewaagd

De twee teams zijn op papier aan elkaar gewaagd. De selectie van Mark Schuur wisselt uitstekende wedstrijden af met slordige, waardoor onnodig punten worden gemorst. Schuur benadrukt dat hij en zijn staf de visie niet veranderen en dat het maken van verkeerde keuzes hoort bij het proces waar de selectie van TOGB inzit. Schuur werkt rustig toe naar de zaterdagvondwedstrijd. De verwachting is dat het gezellig druk zal zijn langs de lijn op sportpark Molenvliet. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Oosting. Om 18.00 uur wordt afgetrapt.

 

Lees verder