Global Football Holdings (GFH) neemt nu ook aandelen Brøndby IF over

Global Football Holdings (GFH) van de Amerikaan David Blitzer, heeft een bod gedaan op de aandelen van de Deense club Brøndby IF. De Amerikaanse partij is – zo werd bekend op 25 februari van dit jaar – onder de naam Bolt ADO Den Haag Holding LLC – ook de eigenaar van ADO Den Haag.

Onder voorbehoud van dit overnamebod en onder voorbehoud van de voltooiing van de transactie, zullen alle aandeelhouders van Brøndby IF de mogelijkheid krijgen om hun aandelen (of delen daarvan) te verkopen.

De voorzitter van de raad van bestuur en huidige meerderheidsaandeelhouder, Jan Bech Andersen, heeft vooraf toegezegd het overnamebod te accepteren, wat betekent dat GFH, onder voorbehoud van de voltooiing van het vrijwillige, openbare overnamebod, de nieuwe meerderheidsaandeelhouder in Brøndby IF zal worden met een eigendom van iets meer dan 50% van de aandelen. Huidig meerderheidsaandeelhouder Jan Bech Andersen blijft voorzitter van de Raad van Bestuur. Andersen en GFH zeiden ook dat er geen onmiddellijke veranderingen zouden zijn in het management en andere organisaties van Brøndby IF.

Beristain

Twee namen, waarvan er één niet onbekend is bij ADO Den Haag, gaan zich ook bezighouden met de gang van zaken bij de Deense club: Scott McLachlan en Ignacio Beristain. Scott McLachlan is Global Head of Football bij Global Football Holding en al dertig jaar actief in de voetbalwereld. Meest recent was Scott verantwoordelijk voor het strategische en operationele beheer van het internationale scoutingprogramma van Chelsea.

Ignacio Beristain (foto) is Senior Executive van Global Football Holdings en heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de voetbalindustrie. Beristain is voorzitter van het Portugese Estoril Praia.

Lees verder