ADO Den Haag Vrouwen krijgt te weinig tegen FC Twente

Na twee achtereenvolgende nederlagen bood ADO Den Haag Vrouwen titelverdediger FC Twente vrijdag prima partij. Alleen slaagde het er niet meer in een vroeg opgelopen achterstand nog goed te maken: 0-1.

Foto’s: Franca Dobbe

Met de in de basis teruggekeerde spits Lobke Loonen zochten de Haagse vrouwen in het eigen Bingoal Stadion snel het doel van de tegenpartij. Nikki IJzerman werd twee keer op de vleugel vrijgespeeld, maar zij zag beide malen haar voorzet onderschept worden. Bij de eerste mogelijkheid voor FC Twente was het direct prijs via Dhont: 0-1. Gaf de Haagse defensie na die domper geen kans meer weg, aan de andere kant had de thuisploeg moeite om openingen te vinden.

Kayra Nelemans zag bij een perspectief biedende tegenaanval haar schot van afstand gekeerd worden. Uit een door Liz Rijsbergen afgedwongen corner zwiepte de linksback de bal gevaarlijk richting eerste paal, maar keepster Van Domselaar bokste het leer weg. De diepte ingestuurd door Louise van Oosten slaagde Rijsbergen er niet in haar tegenstander van zich af te schudden. Bij het naderen van de rust zag Loonen nog een poging van de vleugel gestopt worden en schoot IJzerman na een geslaagde één-twee met Chloé Vande Velde over het doel.

Na de pauze kwamen de Haagse vrouwen sterk uit de kleedkamer. Loonen zond direct Rijsbergen op avontuur. Haar schot miste kracht. Aangespeeld door IJzerman draaide Loonen zich handig vrij. Haar poging vloog voorlangs. Daarna mikte IJzerman de bal over het doel. In het Haagse doel moest Barbara Lorsheyd in actie komen bij een poging van Kalma.

Bij het naderen van het Haags kwartiertje bracht trainer Sjaak Polak met Manon van Raay en Dante Wammes verse aanvalskrachten in het veld. Na een voorzet van Rijsbergen knikte Wammes richting doel, maar haar kopbal werd geblokt. Een afstandsschot van de invalster eindigde naast het doel. Nadat IJzerman met een bebloed hoofd het veld had moeten verlaten, perste ADO Den Haag Vrouwen er in de acht minuten toegevoegde tijd nog een slotoffensief uit. De Haagse druk leidde ook tot gevaar. Pogingen van Van Oosten (geblokt), Van Raay (voorlangs) en de eveneens ingevallen Laura Dankelman (over) leverden echter niet de op grond van de inspanningen verdiende gelijkmaker op.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans; Vande Velde, Van Oosten, Raaijmakers (73. Wammes); Rijsbergen (90. Viehoff), Loonen (73. Van Raay), IJzerman (84, Dankelman).

FC Twente:

Van Domselaar; Everaerts, Auée, Dijkstra, Olislagers; Kaptein, Van Dooren, Peddemors; Stolze, Kalma, Renate Jansen.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder