Zaterdag 1B: UVS en sv Den Hoorn komen niet tot scoren

Op sportpark De Kikkerpolder in Leiden stond zaterdagmiddag een leuk affiche op het programma. UVS versus sv Den Hoorn. Het massaal opgekomen publiek zag helaas geen doelpunten: 0-0.

Tekst: Hans Kulk

Ondanks de uiteindelijke brilstand op het scorebord was het duel tussen UVS en sv Den Hoorn geen gezapig potje. Verre van dat. Beide ploegen kregen voldoende kansen op een treffer, maar een ‘scherpschutter’ ontbrak op sportpark De Kikkerpolder. Namens de thuisploeg was Mitchell Abdoel  (foto), de voormalig speler van sv Nootdorp, bijvoorbeeld tweemaal dicht bij een treffer voor de Leidenaren, maar ook zijn ploeggenoten Enrico Geus (schot over) en Loyd van der Wilden (schot gestopt) faalden in de afronding. De bezoekers uit Den Hoorn hadden met hetzelfde euvel te kampen, waardoor beide – aan elkaar gewaagde én strijdvaardige – ploegen uiteindelijk met een punt genoegen moesten nemen.

Achterop

Door het gelijke spel is sv Den Hoorn achteropgeraakt bij koploper VELO, dat haar duel met sv Honselersdijk wél won: 3-2. Het verschil is nu drie punten in het voordeel van de Wateringers. Pikant detail, komend weekend staat het duel sv Den Hoorn – VELO (17.00 uur) op het programma.

Lees verder