Sparta-trainer Maurice Steijn: ,,Niet aan mijn spelers komen”

Tijdens de wedstrijd Sparta – Fortuna Sittard op Spangen maakte de Haagse trainer van de thuisploeg, Maurice Steijn, zich op een gegeven moment heel boos op de bank van Fortuna Sittard.

Na de wedstrijd legde Steijn, die tot nu toe een uitstekend seizoen doormaakt met Sparta, uit waarover hij zo boos was. ,,Ik zei “fuck off” tegen één van die assistenten”, liet hij weten aan ESPN. ,,Ik sta altijd bokkie voor mijn spelers. Op het moment dat zij Auassar een rode kaart proberen aan te naaien, door een iPad erbij te pakken om het te laten zien, daar ben ik niet van gediend. Laat hem zich met zijn eigen team bezighouden. Ze moeten niet aan mijn spelers komen, tegen wie dat ook is.”

Assistent

De onvrede van Steijn was gericht aan het adres van Jaime Mut, de Spaanse assistent van trainer Julio Velázquez. ,,Ik kon wel “flikker op” zeggen, maar dat verstaat hij waarschijnlijk niet. Daarom maar op deze manier. Ik schaam me er niet voor. Ik sta voor mijn spelers”, aldus Steijn voor de ESPN-camera.

Steijn stapte er na afloop snel overheen, want zijn ploeg had door een 3-1 winst weer drie punten aan het totaal toegevoegd.

(Foto: Mischa Keemink-WaterwegSport.nl)

Lees verder