Uniek aanbod voor alle BSO’s in Nederland

Voetbal is zoveel meer dan spelen met een bal. Een bal beweegt én doet bewegen, verenigt en nodigt uit. Om alle BSO-kinderen van Nederland te laten genieten van voetbal hebben de KNVB en Humankind de handen ineen geslagen en de toolkit ‘Voetballen als Oranje’ ontwikkeld, die gratis ter beschikking wordt gesteld aan alle buitenschoolse opvangorganisaties in heel Nederland.

Na het EK Vrouwenvoetbal, met deelname van zo’n 350 BSO-groepen, wordt deze toolkit ingezet tijdens het WK Voetbal wat vanaf zondag 20 november plaatsvindt. Zo kleuren de BSO’s in heel Nederland wederom oranje en zijn alle kinderen sporters én supporters. En Oranjefan!

Toolkit & pakket

Naast de toolkit is er nu ook een uniek pakket wat door alle BSO-organisaties aangevraagd kan worden. De eerste 500 aanmeldingen ontvangen, naast de toolkit, ook een speciaal pakket per post met een oranje vlaggenlijn, een voetbal en een toernooiposter van Oranje. Hiermee voetballen de kinderen niet alleen ‘als Oranje’, de locatie kleurt ook helemaal oranje! De toolkit bestaat uit een handleiding met pedagogische activiteiten, een draaiboek voor de organisatie van een voetbaltoernooi en communicatiemiddelen voor ouders en lokale pers. Ook bevat de toolkit inspirerende voetbalfilmpjes.

De kinderen kunnen kiezen uit de tofste voetbalactiviteiten, beschikbaar gesteld door de KNVB. Ze organiseren hun eigen toernooi bijvoorbeeld en versieren de locatie. Ze trainen hun voetbalskills, racen op een oranje hinkelbaan, testen hun kennis met een Oranje-quiz, leren meer over de spelregels en fairplay en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Speciaal voor dit WK is de toolkit aangevuld met o.a. een Oranje Pietenparcours, een Oranje-quiz en unieke tips voor creatieve opdrachten, speciaal voor de feestelijke november- en decembermaand.

Oranjefestivals

Met dit aanbod wil de KNVB alle BSO’s in Nederland oranje laten kleuren en laten genieten van veel voetbal- en beweegplezier. Alle BSO’s worden gestimuleerd te gaan voetballen ‘als Oranje’, eventueel in samenwerking met de lokale voetbalvereniging. Dit aanbod is een onderdeel van de instroomactivatie ‘Voetballen als Oranje’ waarbij verenigingen, en nu dus ook BSO’s, gestimuleerd worden te gaan voetballen ‘als Oranje’.  Via KNVB Schoolvoetbal-in de klas!, de WK-editie worden ook basisscholen in de activatie meegenomen en is er een (voetbal-)aanbod voor in de klas, gymzaal of op schoolplein. Klik HIER voor alle informatie over KNVB Schoolvoetbal-in de klas!, de WK-editie.

(Bron & foto: KNVB Media)

Lees verder