Zaalvoetbal: Publiek voorkomt eerste zege voor FC Westland

De zaalvoetballers van FC Westland waren in de wedstrijd tegen Vennewater bezig aan een inhaalrace totdat de vlam in de pan sloeg en het arbitrale trio niets anders kon doen dan de wedstrijd staken. De Westlandse ploeg vreest een flinke straf van de KNVB.

Tekst: Peter Botman

FC Westland had het lastig in de eerste helft tegen de bezoekers uit Heiloo. Halverwege keek de ploeg van James Dhanai aan tegen een 0-2 achterstand, die kort na de pauze vergroot werd naar 0-3. De ommekeer kwam in de 27e minuut toen Vennewater-speler Jerry van Sluis zijn tweede gele kaart kreeg en Nabil Hadiu tijdens de man meer situatie de 1-3 wist te scoren.

Elleboogstoot

De Noord Hollandse ploeg mocht na deze treffer weer compleet door, maar zag Aimen Said binnen één minuut de 2-3 scoren. Het publiek ging er goed voor zitten en het Vennewater was rijp voor de sloop. Zes minuten voor tijd was het dan ook Aimen Said (foto) die de 3-3 scoorde. Met het hoofd nog in de wolken kreeg een verdedigend te slap opererend FC Westland in dezelfde minuut weer de 3-4 om de oren. FC Westland verdiende vier minuten voor tijd een strafschop toen de keeper van Vennewater, eerder al bestraft met geel, nu een directe rode kaart kreeg vanwege een bewuste elleboogstoot uit frustratie aan een speler van FC Westland. Dit was een weerzinwekkende actie van de keeper. Hij dook bewust tweemaal bovenop een FC Westland-speler, die op de grond lag, waarmee hij die tweede keer expres met zijn elleboog landde op het gezicht van de FC Westland-speler.

Toeschouwers

Een strafschop kon echter niet meer genomen worden doordat er na de elleboogstoot een opstootje ontstond waar ook een aantal toeschouwers zich mee bemoeide. De scheidsrechters konden niet anders dan de wedstrijd staken, zeker ook omdat de toeschouwers moeizaam tot bedaren kwamen. Het betreden van het speelveld is uit den boze en FC Westland had hiervoor al een voorwaardelijke straf van de KNVB staan, die nu geeffectueerd zal worden. Deze voorwaardelijke straf had FC Westland gekregen toen toeschouwers eerder dit seizoen uit vreugde het veld betraden. Dit voorval zal echter zwaarder bestraft worden daar dit nu het staken van de wedstrijd tot gevolg had.

Dilemma

En voor het bestuur van FC Westland nu het dilemma wat te doen, want dit soort gebeurtenissen kan de doodsteek voor de club worden. Eén ding is duidelijk, spelen met publiek in de Verburchhal is niet mogelijk, daar in die hal het publiek te gemakkelijk het speelveld op kan komen. En ook met stewards is het moeilijk om het publiek in toom te houden als zij ineens het veld willen betreden. Ook een alternatieve speelhal, waar het publiek afgeschermd is van het speelveld, is in dit stadium moeilijk te regelen voor de vrijdagavonden. En wedstrijden zonder publiek zijn eigenlijk ook niet leuk, maar lijkt de enige optie. Daarnaast zal dit ook een mogelijke straf zijn waar FC Westland ernstig rekening mee houdt. Het zorgde voor de nodige frustratie en teleurstelling bij bestuursleden en staf die hun inzet voor FC Westland zo om zeep geholpen zien worden.

Lees verder