Doelman Tim Krul bij Norwich verwikkelt in hevige concurrentiestrijd

Nadat onlangs door bondscoach Louis van Gaal de deur voor de selectie van het Nederlands elftal voor de 34-jarige Tim Krul (foto) werd dicht gedaan, vecht de bij de jeugd van ADO Den Haag opgeleide doelman nu ook voor zijn plek tussen de palen in de selectie van Norwich City.

Tekst: Peter Petit

Manager Dean Smith van de in de Championship, de eerste divisie in Engeland, uitkomende The Canaries, gaf de laatste vijf competitiewedstrijden de voorkeur aan Angus Gunn (26) boven Krul. Gunn maakte op 15 oktober zijn debuut in het eerste elftal op Vicarage Road in de uitwedstrijd tegen Watford door een penalty van de Marokkaanse speler Imran Louza van Watford te stoppen en daarnaast nog diverse andere goede reddingen te verrichten.

Reservebank

Ondanks de 2-1 nederlaag behield Gunn zijn plek in de hoofdmacht en is Krul inmiddels verwezen naar de reservebank. Dat het goede presteren van Gunn ook niet aan de buitenwacht voorbij is gegaan, moge blijken uit zijn nominatie voor speler van de maand oktober in de The Football League, dus het zal voor Krul nog een hele inspanning vergen zijn basisplaats weer te heroveren.

Na een goede seizoenstart waarin het zelfs geruime tijd de koppositie innam, zijn ‘de gelen’ inmiddels gezakt naar een vijfde plek in de Championship met zeven punten achterstand op koploper  Burnley.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder