Trainer Mark Moen moet ook doelman Buijze missen: ,,Een flinke aderlating”

Trainer Mark Moen van zaterdag eersteklasser Wippolder werd afgelopen zaterdag, door het wegzenden van doelman Koen Buijze (foto), weer met een probleem opgezadeld. ,,Een flinke aderlating”, noemt Moen het zelf.

Tekst: Ton Beije

In het duel tegen HVV, bij een 4-1 voorsprong, kreeg Wippolder-doelman Koen Buijze een gele kaart voorgehouden door de scheidsrechter. Hij was het hier duidelijk niet mee eens en sloeg die kaart uit handen van de leidsman, wat hem direct op een rode kaart kwam te staan. De aanklager heeft hem inmiddels voor deze actie ‘beboet’ met een uitsluiting van vier wedstrijden.

Stappen

Mark Moen werd eerder al opgezadeld met een keepersprobleem, toen Dion de Jong zijn arm brak. Buijze nam zijn plek over en deed het tot nu toe prima. Moen: ,,In combinatie met de overige afwezigen is dit niet prettig, maar ik probeer het altijd van de zonnige kant te bekijken. We hebben bij Wippolder een aantal talentvolle en ervaren keepers lopen, die ook weer stappen kunnen zetten.”

Moment

Moen baalt natuurlijk wel van de actie. ,,De situatie wordt nog wel besproken en er moet lering uit getrokken worden dat het totaal onnodig is, zeker bij een 4-1 voorsprong.” Moen is echter optimistisch, vooral ingegeven door de bekerwedstrijd onlangs tegen ARC. ,,Zo’n wedstrijd geeft extra vertrouwen in de gedrevenheid en kracht van de eigen jeugd spelers. Luuk Dill, Youri Twerda en Domenico de Vree lieten onlangs zien goed mee te kunnen. De komende dagen ga ik met betrokkenen puzzelen hoe dit issue op te lossen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat wij dit als groep samen vlot gaan trekken.”

Lees verder