Barbara Lorsheyd niet bij selectie Oranje-Leeuwinnen

Bondscoach Andries Jonker heeft 26 speelsters geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Costa Rica en Denemarken. Tot des electie behoort niet, zoals voorgaande keren, Barbara Lorsheyd (foto), keepster van ADO Den Haag Vrouwen.

Alieke Tuin is voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Ook Lieke Martens keert voor het eerst sinds het EK terug in de selectie. Vivianne Miedema, Jill Roord en Damaris Egurrola ontbreken. Coach Andries Jonker geeft aan OnsOranje tekst en uitleg: ,,Net als in oktober hebben we weer gekeken naar de individuele situaties van speelsters. In overleg met de speelsters en hun club is besloten Vivianne en Jill deze periode niet op te roepen. Damaris is helaas niet inzetbaar vanwege een blessure.”

Selectie

Geen huidige speelster dus van ADO Den Haag Vrouwen in de selectie. Wel diverse speelsters die in het verleden het ADFO-shirt hebben gedragen: Lineth Beerensteyn (nu Juventus), Merel van Dongen (nu Atlético Madrid), Renate Jansen (nu FC Twente) en Victoria Pelova (nu Ajax).

Voorbereiding WK

Oranje vervolgt met de twee interlands de voorbereiding op het WK, dat komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gespeeld. Oranje werd tijdens de loting op zaterdag 22 oktober gekoppeld aan de Verenigde Staten, Vietnam en één van de winnaars van de nog te vergeven play-offtickets.

Costa Rica en Denemarken

Het Nederlands elftal oefent op vrijdag 11 november tegen Costa Rica. Dit wordt de eerste keer dat de twee landen tegenover elkaar staan. Costa Rica wist zich net als Nederland te kwalificeren voor het WK en zit in de poule met Spanje, Zambia en Japan. De wedstrijd in het FC Utrecht stadion begint om 20.00 uur.

Vier dagen later, op dinsdag 15 november, staat een duel met een andere WK-ganger op het programma. In het stadion van PEC Zwolle is dan Denemarken de tegenstander. Ook dit duel begint om 20.00 uur. De Denen zullen het op het WK opnemen tegen Europees kampioen Engeland, China en een winnaar van een play-offticket.

Lees verder