Ariston’80 bereikt akkoord en trekt deels in bij DHC

Na jarenlang een goede samenwerking te hebben gehad bij DVV Delft kon Ariston’80 niet meer de ruimte krijgen die het graag had gewild om wedstrijden af te werken. Hierdoor was de studentenclub genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere externe locatie om te voetballen naast de vertrouwde thuisbasis op het sportcomplex X van de TU Delft.

,,Bij onze zoektocht zijn we uitgekomen bij één van de bekendste voetbalverenigingen uit de omgeving, DHC”, laat Jelle Schotanus weten, die samen met Romy de Bruine belast was met de zoektocht naar een geschikte locatie om te trainen en wedstrijden te spelen.

Probleem

,,Met 21 elftallen zijn we misschien wel de grootste vereniging van Delft. De velden op sportcomplex X moeten we ook delen met Taurus en De Oude Schoen en dat vormt dus een enorm probleem. We kijken daarom enorm uit om het prachtige complex van DHC te mogen gaan gebruiken met onze teams en zullen sturen op een gezonde, duurzame samenwerking met DHC.”

Er zullen per week twee tot drie elftallen een wedstrijd spelen op het terrein aan de Brasserskade en nog meer teams zullen doordeweeks gebruikmaken van de velden voor een training. Op 12 november zijn de eerste wedstrijden van Ariston’80 te bewonderen op de velden van DHC.

Optimistisch

Van Peter Ormskerk, de voorzitter van DHC, is bekend dat hij altijd al op zoek was naar voetbalpartners om meer leven in de brouwerij te krijgen op het DHC-complex. Het is alom bekend dat DHC in een dal zit wat leden en sportieve prestaties betreft. ,,Maar wellicht is dit het prille begin van iets moois, maar de toekomst zal het uitwijzen.” De voorzitter van DHC blijft voorzichtig optimistisch.

Bij de foto v.l.n.r.: Jelle Schotanus, Romy de Bruine, Sam Heslenfeld van Ariston’80 en Peter Ormskerk van DHC (foto: Aad van der Knaap)

Lees verder