Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Niet naïef in val lopen”

Quick is bezig met een reeks goede resultaten. Een maand geleden werd voor het laatst verloren. Zondag wordt gespeeld in Heerlerheide tegen Groene Ster, waartegen eerder dit seizoen in een bekerwedstrijd met 1-3 werd gewonnen. De Limburgers hebben vier punten minder dan de Haantjes.

Tekst: Pieter Donath

Voor de tweede maal dit seizoen moet de lange reis (230 kilometer) naar Heerlerheide worden gemaakt. Op woensdag 21 september jl. werd in de tweede voorronde van de TOTO KNVB-Beker met 1-3 gewonnen.

Zondag jl. speelde Quick 1-1 tegen UNA. Het was een leuke wedstrijd en het publiek werd vermaakt. Groene Ster speelde bij JOS Watergraafsmeer ook gelijk (0-0) en staat dit seizoen met elf punten laag op de ranglijst. Quick heeft vier punten meer verzameld en staat tiende.

Trainer Paul van der Zwaan (foto) vond de speelwijze van UNA verrassend, verwacht weer een spannend potje tegen Groene Ster en wil tot de Kerst niet praten over de bekerwedstrijd tegen De Graafschap.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen UNA?

,,Het was een open wedstrijd tegen een – en dat was verrassend – Brabantse ploeg die ook wilde aanvallen. De eerste helft was voor ons en de tweede meer voor hen. Het gelijkspel was dan ook wel terecht en eigenlijk ook redelijk voorspelbaar. Zij hadden in de eerste elf wedstrijden al zes keer gelijk gespeeld en wij vijf keer. Maar goed die gelijke spelen tellen niet hard aan. Daarentegen verliezen we met deze jonge groep dus ook weinig en dat is in de ontwikkeling van het team prima.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen Groene Ster?

,,Het wordt weer een lang dagje. Enkele weken geleden, op een woensdag, zijn wij daar ook al geweest voor de beker. Toen gewonnen, maar het zijn wel altijd spannende potjes. We gaan voor de volle winst maar moeten niet naïef worden en blind in de val lopen. Volwassenheid en concentratie is het devies.”

Gaven de gewonnen uitwedstrijden tegen vv Dongen en UDI’19 extra vertrouwen?

,,De laatste twee uitwedstrijden werden binnengehaald, maar dat is geschiedenis en geeft geen garantie voor de toekomst. Wij moeten gewoon ons niveau halen, daar gaat het om.”

Is er weer rust na alles rondom de TOTO KNVB beker (rkav Volendam, loting enz)?

,,Dat hele bekerverhaal staat voor de staf en spelers allang weer in de kast en komt daar na de Kerst weer uit. Nu gaat het om nu. Niet om het verleden en niet om de toekomst, maar om komende zondag de wedstrijd tegen Groene Ster.”

Lees verder