Onbegrijpelijk: KNVB legt HPSV drie punten in mindering

De tuchtcommissie van de KNVB heeft bij het eerste team van HPSV drie punten in mindering gebracht op de ranglijst in de 4e klasse C. Voor velen een onbegrijpelijke beslissing!

In de tijd van de toenmalige Haagse Voetbal Bond was al bekend, dat HPSV, de Haagse Politie Sport Vereniging, soms op het laatste moment een wedstrijd moest afzeggen, omdat te veel spelers van een team per direct werden opgeroepen vanwege een calamiteit in en om Den Haag. Dat gebeurde onlangs weer.

HPSV moest op zaterdag 15 oktober voor de competitie aantreden tegen BMT. De club kon onmogelijk het eerste team bij elkaar krijgen, omdat maar liefst dertien spelers plots werden opgeroepen om mee te werken aan bewaking en orde houden vanwege een activiteit op het Haagse Malieveld.

Het eerste kon dus niet aantreden tegen BMT. De KNVB had hier blijkbaar geen boodschap aan en de tuchtcommissie strafte het team door drie punten in mindering te brengen. Spelers, die liever een lekker potje hadden gaan voetballen, moesten nu voor orde en veiligheid opdraven.

De ploeg van trainer Eki Korte (foto) staat door deze maatregel nu troosteloos onderaan met -2 punten, in plaats van een voorsprong van één punt op Semper Altius.

Lees verder