Zaterdag 5B/C: GSC ESDO  blijft in spoor ONA, geen winnaar in Zuiderpark

GSC ESDO boekte een comfortabele 4-0 overwinning op Toofan, maar zag koploper ONA ook de winst pakken in een thuisduel met SVO Buytenpark. Ook DVC en Quick grepen de volle winst. De derby in het Zuiderpark tussen WIK en HDV eindigde onbeslist.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Frank van Leeuwen (Sportsnap.nl)

5e klasse B

Lijstaanvoerder ONA liet zich niet verrassen door het bezoekende SVO Buytenpark. De Zoetemeerders moesten de terugreis aanvangen met een 3-0 nederlaag op zak. ONA won tot nu toe al haar duels. GSC ESDO volgt met twee punten achterstand. Toofan werd naar een 4-0 nederlaag gespeeld. Houseine el Zeryouh eiste met drie treffers een hoofdrol voor zich op. Ook Mo Achalhi kon nog een treffer produceren.

Druk

Quick blijft de druk op de koplopers opvoeren. De Haagse ploeg won met 2-0 van Moordrecht. Mees Schoonhoven opende de score voor Quick, waarna Luke Eversdijk de eindstand op 2-0 bepaalde. In Den Haag werd De Ster door ASW aan de zegekar gebonden. De bezoekers uit Waddinxveen pakten een 2-5 overwinning. Namens De Ster scoorde Kelvin Onose beide treffers.

Op slot

In het duel tussen Wanica Star en DVC opende Yenier Polania verrassend de score voor de Haagse ploeg. Mike van Es nam al snel de gelijkmaker voor zijn rekening. Na een treffer van Sem Meijers had DVC voor het eerst de leiding in het duel. Lanny Gregorius voerde de score op naar 1-3, maar de thuisploeg kwam terug tot 2-3 door een opnieuw een doelpunt van Polania. Na een overtreding op Sem Meijers mocht DVC in de slotfase een strafschop nemen. Melvin Legierse gooide het duel definitief op slot: 2-4.

REMO had het duel met Gouderak volledig onder controle en boekte dan ook een terechte overwinning. Het enige doelpunt in het sportieve duel kwam op naam van Abdelhghani.

De strijd tussen buren WIK en HDV eindigde in een 1-1 gelijkspel. De eerste helft kende weinig spannende momenten. HDV zakte in en liet WIK dat veel balbezit had het spel maken. Het leverde WIK geen treffers op. Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld. HDV-speler Jordy Kraay kreeg zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig naar de kant. Toch kwam HDV op voorsprong. Ossama Chaabaoui schoot een vrije trap fraai in de kruising: 0-1. WIK ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een strafschop na hands. Devlin Sloof schoot vanaf elf meter de 1-1 binnen.

5e klasse C

DVV Delft kwam dit weekend niet in actie en blijft dus puntloos onderaan de ranglijst hangen. Bovenaan de ranglijst zijn de verschillen klein. Koploper Flakkee kwam bij SCO’63 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Melissant (0-2 winst bij GLZ Delfshaven) en Simonshaven (3-4 zege bij OFB) kwamen met grote stappen dichterbij.

(Meer foto’s van WIK-HDV via Spoprtsnap.nl)

 

Lees verder