Zaterdag 4e Divisie: FC ’s-Gravenzande ruim langs tien man van Achilles Veen

Na het prima resultaat van vorige week tegen De Jodan Boys stond in de tiende competitieronde de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen op het programma. Dit is altijd een lastige tegenstander voor FC ’s-Gravenzande, maar de mannen uit Veen doen het tot nu toe wat minder dan anders. Zij zijn terug te vinden op de twaalfde plaats met negen punten, met op de achtste plaats FC ’s-Gravenzande met twaalf punten. Het zit allemaal dicht bij elkaar, dus wie wint kan goede zaken doen om wat te stijgen op de ranglijst.

Tekst: Jan Hoogenraad           |      Foto’s: Pieter Vermeer

De thuisploeg kende een flitsende start, want al na drie minuten stond de 1-0 voorsprong op het scorebord. Op een assist van Twan van Meerten schoot Roy van Beek raak. In de elfde minuut was Nick Ruigrok dicht bij een grotere voorsprong, maar hij schoot naast. Uiteraard ging Achilles Veen op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook enkele prima mogelijkheden. Justin Beemsterboer wilde het te gehaast doen en schoot uiteindelijk met een harde uithaal ver naast. Aan de andere kant was het weer de thuisploeg die tot tweemaal toe een prima kans kreeg. Frank Broos schoot goed in, de doelman werkte de bal weg waarna in de rebound Patrick Fonseca de bal voorlangs schoot.

In de volgende fase was het de gastploeg die mogelijkheden kreeg. Tim van Broekhoven schoot voorlangs en een inzet van Thomas de Man ging maar rakelings naast. Een uithaal van Nikki Baggerman werd door doelman Edgar Leerdam via zijn vuisten gepareerd en een schotje van Jens Verschuren was veel te zacht om Leerdam in de problemen te brengen. Tegenvaller was het uitvallen van Daan van Unen met een blessure, zijn vervanger was Pascal Broch. Vier minuten voor rust kon  Yuri Westhoff van eigen helft opkomen, gaf zijn verdediger het nakijken en had daarna alleen doelman Rick van der Leest voor zich en maakte het beheerst af: 2-0. Na nog een poging van FC ’s-Gravenzande voor Roy van Beek (gestopt door de doelman) en een poging voor Thomas de Man voor Achilles Veen kreeg Yuri Westhoff terecht applaus van de toeschouwers. Hij zag de doelman wat ver van zijn doel staan en probeerde van eigen helft de bal met een lob over hem heen te schieten. Dat lukte wel, maar de lat voorkwam een grotere achterstand voor Achilles Veen. Het had zeker het doelpunt van het jaar geworden als het wel was gelukt.

Het werd uiteindelijk een ruime overwinning. Achilles Veen drong in het begin sterk aan, maar het lukte maar niet om de bal binnen te schieten. Dat was mede te danken aan twee reddingen op de doellijn van Patrick Fonseca en in een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied wisten de bezoekers ook niet te scoren in de 65e minuut. Met wat kunst- en vliegwerk bleef de verdediging van de thuisploeg op de been. Maar hierna herpakte FC ’s-Gravenzande zich weer en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. In de 71e minuut raakte Nick Ruigrok de bal niet goed en schoot naast, maar even later was er een inzet van Patrick Fonseca, die werd kennelijk nog door een verdediger geraakt waarna doelman Rick van der Leest de controle over de bal kwijt was en het speeltuig in het doel verdween: 3-0.

Met nog ruim tien minuten op de klok kwam Achilles Veen met tien man te staan toen Mats van Huijgevoort, na een overtreding op Joseph Goncalves, met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. In het resterende deel van de wedstrijd kon Achilles Veen geen vuist meer maken. Het was Frank Broos, die na een prima actie vanaf de middenlijn in de 85e minuut de stand op 4-0 bracht en in de 88e minuut bepaalde Yuri Westhoff met een kopbal de eindstand op 5-0. Weer een mooi resultaat voor FC ’s-Gravenzande, dat nu op een gedeelde zesde plaats staat met ARC en Capelle.

ODIN’59 werd na tien competitiewedstrijden de eerste periodekampioen in de Vierde Klasse (za).

Lees verder