Vrouwen 3e klasse: SEP wint met grote cijfers van Naaldwijk, Lyra ook op dreef

In 3D lieten diverse teams grote uitslagen noteren. Lyra was met 5-1 te sterk voor Ariston’80 2 en ook DSVP 3 won met ruime cijfers van Maasdijk. SEP spande de kroon met een 10-0 overwinning op Naaldwijk.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 moest het onderspit delven in het uitduel bij FC Oegstgeest. De thuisclub was met 4-1 duidelijk de betere ploeg.

3e klasse D (zat)

SEP schoof eenvoudig vv Naaldwijk aan de kant. Bij rust hadden de Delftse vrouwen al een 5-0 voorsprong te pakken. Annemijn Kreffer nam de eerste en de vijfde treffer voor haar rekening. Tussen die doelpunten door scoorde Nina de Letter een zuivere hattrick. Ook na de thee kon het team van trainer Gregory Dasburg (foto) vijf keer scoren. Annemijn Kreffer (3x), Char Treffers en de debuterende Robijn Wolf waren trefzeker.

Goede zaken

Lyra deed goede zaken op eigen veld tegen Ariston’80 2. De equipe van trainer Denver Wittenaar nam een 2-0 voorsprong door doelpunten van Lisanne van den Berg en Nikki van den Bos. Na een tegentreffer van Anouk Gerritsen namens de studentes liep Lyra weg naar een ruime 6-1 overwinning. Marieke van Zweden, Lisanne van den Berg (2x) en Dione van Loenen waren scherp in de afwerking voor de thuisploeg.

Eigen doelpunt

Het derde vrouwenteam van DSVP was met 6-2 te sterk voor Maasdijk. sv Den Hoorn was FC ’s-Gravenzande met 2-1 te slim af. Sportclub Monster boekte een kleine overwinning op FC Rijnvogels 4. Sasha Meijer opende in Katwijk de score. De score werd gelijkgetrokken door een eigen doelpunt van Sylvanna den Boer. De speelster maakte haar eigen treffer goed door daarna ook aan de andere kant te scoren en de Westlandse vrouwen aan een 1-2 overwinning te helpen. Concordia moest haar meerdere erkennen in Zwaluwen. De Delftse ploeg trok met 2-0 aan het kortste eind.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 kon in het uitduel bij cvv Berkel 2 de winst niet pakken. De studentes hadden tot nu toe net als de thuisploeg drie punten verzameld uit vijf duels. cvv Berkel 2 hield aan het duel een 2-0 overwinning over. Ook voor DSVP 2 was er niet veel eer te behalen in de ontmoeting met koploper XerxesDZB. De club uit Pijnacker kreeg met 0-5 klop.

Lees verder