Vrouwen Beloften/2e klasse: Winst ADO Den Haag, Die Haghe langs FC Maense

In de beloftencompetitie was ADO Den Haag aan de winnende hand in het uitduel bij PEC Zwolle. Die Haghe won in 2B van FC Maense en bezet nu de vierde plaats. Forum Sport en RKAVV verloren hun duels.

Tekst: Roland van der Linden

Beloften

In het uitduel bij PEC Zwolle leden wonnen de beloften van ADO Den Haag hun zesde duel van het seizoen. ADO Den Haag ving de thuisreis aan met een 1-2 overwinning op zak. De Haagse vrouwen blijven door de zege druk zetten op koploper Ajax.

2e klasse B

Die Haghe nam revanche voor de 4-1 nederlaag tegen RKAVV van vorige week. Nu werd FC Maense verslagen door veel beleving en goed voetbal. Britt de Wit opende de score voor de Haagse vrouwen. Die Haghe kreeg voldoende kansen om te scoren, maar faalde in de afwerking.  Na de thee had de formatie van trainer Hans van Heeteren het lastig, maar kon Britt de Wit toch de 2-0 scoren. Na een snelle aansluitingstreffers van de bezoekers tekende Britt de Wit ook voor haar derde treffer: 3-1. FC Maense had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 3-2. De Rotterdamse vrouwen eindigden met tien spelers op het veld nadat Priscilla de Bil haar tweede gele kaart kreeg voorgehouden.

Forum Sport leed een nipte nederlaag tegen het sterke Foreholte. Op Sportpark ’t Loo gingen de Voorburgse vrouwen met 2-3 onderuit. Ginger Wouters en Eline Hoogteijling (strafschop) scoorden voor Forum Sport.

DSVP kreeg VEP op bezoek. Het duel eindigde in doelpuntloos gelijkspel. Koploper Spirit was een maatje te groot voor RKAVV getuige de 3-0 uitslag.

2e klasse E (zon)

RKDEO verloor het uitduel bij KFC met 3-0. De formatie van trainer Wendy Rietveld  (foto) heeft na vier wedstrijden nog geen punten bijeen kunnen sprokkelen.

Lees verder