Vierde Divisie (zo): HBS pakt periodetitel na misstap RKAVV

Het is HBS toch gelukt om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. De ‘Kraaien’ hadden hiervoor wel de hulp nodig van RKAVV, dat onverwachts bij hekkensluiter VKW verloor: 1-0. De ploeg van trainer Ekrem Kahya won zelf eenvoudig bij Alcides: 0-5.

Tekst: Hans Kulk

Niemand had er bij HBS op gerekend dat de ‘Kraaien’ tegen Alcides, in Meppel, alsnog de eerste periodetitel zouden binnenslepen. Zelfs de vaste twitteraar van de zwarthemden kon niet bij de wedstrijd in de provincie Drenthe aanwezig zijn. De mogelijkheid dat concurrent RKAVV bij rode lantaarndrager VKW zou gaan verliezen was namelijk te verwaarlozen.

Feestelijk uitje

Maar het ‘onmogelijke’ gebeurde toch. Terwijl RKAVV in Westerbork met 1-0 verloor, deed HBS wat het moest doen: Winnen. Alcides werd in Meppel naar een 0-5 nederlaag gespeeld, al was de ruststand nog dubbelblank. Na de pauze ‘opende’ Brayen Bröcker (foto) de weg naar de periodetitel door tweemaal het vijandelijke net te vinden: 0-2. En daar bleef het voor de ‘Kraaien’ niet bij. Door treffers van Ilias Kariouh (0-3), Fabian Hilpert (0-4) en Luca van Leeuwen (0-5) kon er na ruim negentig minuten feest worden gevierd door Kahya en consorten. Zo werd de trip naar Meppel toch nog een feestelijk uitje.

‘Fooitje’

Lang zullen de ‘bewoners’ van sportpark Craeyenhout overigens niet bij het eerste succes van het seizoen stil blijven staan, want een periodetitel is in vergelijking met de titel in de Vierde Divisie slechts een ‘fooitje’. De mannen van Kahya willen graag terug naar de Derde Divisie en daar is meer voor nodig. De weg ernaartoe is lang, twintig duels maar liefst, maar de eerste, heel kleine, stapjes zijn gezet.

Komend weekend spelen de ‘Kraaien’ een thuisduel. Nummer drie SJC uit Noordwijkerhout komt dan op bezoek. Hopelijk zijn de spelers van HBS, na de feestelijke terugreis vanuit Meppel, dan weer helemaal bij de les.

Lees verder