VELO benoemt Piet van Dijk tot Lid van verdienste tijdens geslaagde reünie

Bij VELO had met al in 2020 in de planning om een reünie voor oud-spelers te houden ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de club. Covid-19 gooide toen roet in het eten, maar heeft die bijeenkomst dan toch – zonder problemen – plaats kunnen vinden.

Veel oud-leden hadden aan de oproep gehoor gegeven en de organisatoren hadden dus niets te klagen over de opkomst. Veel (oud)spelers hadden elkaar heel lang niet meer gezien. Er was dus – onder het genot van een drankje en hapje – genoeg bij te praten.

Zonnetje

Tijdens deze reünie werd ook nog een prominent oud-VELO-lid in het zonnetje gezet: Piet van Dijk. In de jaren vijftig tot midden zestig van de vorige eeuw was Piet van Dijk een meer dan waardevolle speler van de hoofdmacht van de Wateringse club. Na zijn actieve voetbaljaren is hij trainer geworden en is hij ook bij VELO trainer geweest. Van 1971-1974 trainer van VELO 1 met als hoogtepunten het kampioenschap in 1973 en in dat jaar tevens winnaar van de Westland Cup. Van 1977 – 1979 en van 1981 – 1987 was hij ook jeugdtrainer bij VELO. Veel jeugdspelers die hij in die jaren getraind heeft, zijn later doorgedrongen tot het eerste elftal van VELO.

Bijdrage

Naast zijn actieve jaren als speler is Piet van Dijk in totaal ruim elf jaar trainer geweest bij VELO. Gesteld kan worden dat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de groei en bloei van de club. Het bestuur heeft dan ook gemeend om hem hiervoor te belonen en te benoemen tot Lid van Verdienste van VELO. Uit handen van secretaris Louis de Letter kreeg hij de daarbij behorende Zilveren Speld met Oorkonde uitgereikt.

(Foto: VELO, Theo Verbraeke)

Lees verder