Terry Konings (FC Skillz) in gesprek met gemeente na column op deze site

Terry Konings, voorzitter van de Haagse vereniging FC Skillz, schreef enkele weken geleden een column op deze website over de agressie op en langs de Haagse voetbalvelden. De column was naar aanleiding van het weekend waarin toen vier wedstrijden werden gestaakt.

De column genaamd ‘Het Haagse voetbal is ziek en heeft meer dan alleen een paracetamol nodig’ bereikte ook de gemeente Den Haag, waarop Terry dinsdag werd uitgenodigd voor een gesprek om tot mogelijke oplossingen te komen voor in de toekomst.

Handreiking

Terry Konings: ,,Ik was aangenaam verrast door de handreiking die de gemeente Den Haag heeft gedaan om met mij in gesprek te gaan over mijn column en het signaal, dat ik wilde afgeven. Mijn column is meer dan 13.000 keer bekeken en ik heb louter positieve reacties erop gehad via diverse berichtjes en e-mails, omdat eenieder de column herkende en vooral ook erkende. Dit raakte ons immers allemaal in Den Haag, die het voetbal een warm hart toedraagt.

Oplossingen

Het gesprek met de gemeente Den Haag was erg mooi en vooral ook inspirerend. Het is meer dan te prijzen, dat zij ook haar verantwoordelijkheid hierin wil nemen om tot oplossingen te komen voor in de toekomst. Ik moedig dit immers alleen maar aan. Ik geloof oprecht, dat we met elkaar kunnen zorgen voor een positieve verandering binnen het voetballandschap. Voorwaarde is echter wél, dat we dit met elkaar moeten doen. Laat dit gesprek daar dan een vertrekpunt in zijn naar de toekomst toe!”

Bij de foto vlnr: Femke Schrauwen, sportconsulent, Jimm Laros, beleidsmedewerker sport, dienst onderwijs, cultuur en welzijn en Terry Konings.

Lees verder