Graaf Willem II/VAC is trots op haar ‘gravinnen’

De vastberaden, energieke en ambitieuze Hoofd Opleidingen Meiden van Graaf Willem II VAC, Ron Meuwese, is bijzonder trots op zijn ‘Gravinnen’.

Toen Cheyenne Taal in 2014 de stap van Graaf Willem II/VAC naar ADO Den Haag Vrouwen maakte, kon de vereniging niet vermoeden dat de meidenafdeling zo sterk zou groeien in zowel kwaliteit als kwantiteit en zij de officiële status als partnerclub van ADO Vrouwen mocht verwelkomen.

Na Cheyenne Taal volgde Cato Pijnacker Hordijk, die via Graaf Willem II/VAC de stap naar de ADO Beloften maakte en dit seizoen te bewonderen is bij ADO Den Haag Vrouwen 1. Met Brigitte Franken (ADO Beloften) en Tesja Kartomo (ADO MO17) heeft de club op de Roggewoning alweer de volgende speelsters mogen afleveren bij partnerclub ADO Den Haag Vrouwen.

Daarnaast spelen Teuntje Stoel, Luna Toet, Linde en Merle Franken bij de ADO Futures en hoopt de vereniging dat ook zij de volgende stap kunnen gaan zetten.

Succesverhalen

Ron Meuwese: ,,Deze succesverhalen blijven ook buiten de club niet onopgemerkt, waardoor veel speelsters Graaf Willem II/VAC weten te vinden om op niveau te spelen en daarmee de kwaliteit en ambitie van de club inzake meidenvoetbal en de doorstroom naar ADO Vrouwen te waarborgen en uit te bouwen.”

Dynamisch

Ron Meuwese spreekt dankwoorden uit aan onder andere de dynamische meidenafdeling, want het is en blijft een kwestie van de juiste mensen op het juiste moment op de goede plek. Alle trainers en coaches bij de diverse meidenteams die hebben bijgedragen aan het plezier en de ontwikkeling van de speelsters in de afgelopen jaren. ADO Vrouwen & Meidenscout, Erwin Kooyenga, die alle tijd en moeite neemt om de ‘gravinnen’ op diverse momenten te bekijken en te beoordelen. Hoofd Opleidingen, Ruslan Aways, voor de voetbaltechnische en organisatorische kwaliteitsimpulsen aan de vereniging in het algemeen en de meidentak in het bijzonder.

Passie

Maar ook de coördinatoren meiden, Roland Munnikhof en Jacob de Vries, die door hun passie voor het meidenvoetbal en vele (voor)werk onder andere het functioneren van de trainers en speelsters een stuk makkelijker maken. Ron’s voorganger, de enkele jaren geleden helaas veel te vroeg overleden Hoofd Opleidingen Meiden, Eric Ausma, mag als vurig aanjager van het meidenvoetbal bij Graaf Willem II/VAC zeker niet vergeten worden. En natuurlijk het hart van de meidentak voormalig bestuurslid Vrouwen & Meiden, Erik Pijnacker Hordijk, die jaren met veel liefde voor het vrouwen- en meidenvoetbal de belangen van de meidenafdeling met kennis en passie heeft behartigd en het stokje eind vorig seizoen heeft overgedragen aan zijn opvolger, Marc Kooistra, die veel plezier en wijsheid wordt toegewenst in zijn nieuwe functie.

(Foto: Marc Kooistra)

Lees verder