Warming-up zaterdag 3A/3C/3D: Stopwijk’92 moeten driepunter binnenhalen

In de derde klasse A was DWO de enige regioclub die won. De ploeg van Dennis Olman versloeg Koudekerk in eigen huis: 0-2. Terwijl Oliveo en DSVP boven in de derde klasse C meedraaien, is SEP hekkensluiter. VDL won afgelopen weekend haar eerste duel van het seizoen in 3D.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse A

In de derde klasse A was DWO de enige regioclub die won. De ploeg van Dennis Olman versloeg Koudekerk in eigen huis: 0-2. Blauw-Zwart bleef tegen RKDES op 0-0 steken, terwijl Stompwijk’92 opnieuw verloor, nu van Alphen: 2-5.

Koploper DWO (6-16) ontvangt zaterdagmiddag in Zoetermeer nummer zes Lugdunum (6-11), dat inmiddels op een achterstand van vijf punten is gezet. Blauw-Zwart (6-11) wacht een thuisduel met Nieuwkoop (6-9), dat slechts twee plaatsen lager staat. Stompwijk’92 (6-3) speelt ook thuis. Sporting Leiden (6-4) komt op bezoek bij de manschappen van Erik van Manen (foto). Winst is noodzakelijk voor de Stompwijkers.

3e klasse C

Terwijl Oliveo en DSVP boven in de derde klasse C meedraaien, is SEP hekkensluiter. De ploeg van Marcel de Letter heeft na zes duels pas één punt verzameld, één meer dan zijn broer John bij eersteklasser DHC.

De broers De Letter zijn op dit moment niet te benijden. Hun ploegen SEP (Marcel) en DHC (John) wisten dit seizoen nog geen duel te winnen. Marcel de Letter hoopt daar dit weekend verandering in te brengen als hij met zijn elftal op bezoek gaat bij FC Maense, dat ook in de onderste regionen van de derde klasse C staat. Het ook tot dusver tegenvallende DHL moet zaterdag aan de bak. Nummer vijf sv Charlois is in Rotterdam de tegenstander. Het op de derde plaats staande DSVP ontvangt in Pijnacker nummer negen CKC en hoopt, door te winnen, in het spoor van de ‘leiders’ Oliveo en Zwarte Pijl te kunnen blijven. Oliveo speelt een uitduel bij Reeuwijk. Tot slot speelt de ploeg van Martin de Graaf, Ariston’80, net als DHL in Rotterdam, tegen gedeeld koploper Zwarte Pijl.

3e klasse D

VDL won afgelopen weekend haar eerste duel van het seizoen. In Maassluis was de ploeg van de vertrekkende Henk Salari met 2-1 te sterk voor het goed presterende Vierpolders. Dit weekend gaan de Maassluisenaren in Oudenhoorn op bezoek bij OHVV.

Lees verder