Warming-up Vierde Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Lastig om te voorspellen”

Het was een deceptie voor spelers, staf en supporters van RKAVV. Verliezen in Westerbork van het op de laatste plaats staande VKW was geen optie. Toch gebeurde het en de Leidschendammers zagen HBS de periodetitel winnen. Komende zondag kan in en tegen Heino het goede gevoel weer worden opgepakt.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV speelde negen prima wedstrijden, maar toen in de tiende wedstrijd een prijs kon worden gewonnen ging het mis. Vooraf zei trainer Maurizio Ceccucci terecht dat er nog niets was gewonnen en dat VKW (Westerbork) een fysiek sterke ploeg is. De na een half uur opgelopen achterstand werd niet meer goed gemaakt, waardoor met 1-0 werd verloren.

Komende zondag is er weer een verre uitwedstrijd. Nu op sportpark ‘De Kampen’ tegen vv Heino, dat afgelopen seizoen vanuit de eerste klasse via de nacompetitie promoveerde naar de Vierde Divisie. Heino is een dorp in de gemeente Raalte (provincie Overijssel) en heeft ruim 7.000 inwoners. De reistijd is ruim anderhalf uur. vv Heino staat op de veertiende plaats met 7 uit 10 en won vorige week met 1-4 in Velsen.

‘Vervelende pot’

Op de website zegt Maurizio Ceccucci over de wedstrijd tegen vv Heino dat zijn ploeg doorgaat met het spel waarmee de hoge positie op de ranglijst is bereikt en dat er in het seizoen altijd een vervelende pot tussen zit. Die is nu geweest. Hij wil het eigen spel blijven spelen en ervoor zorgen dat RKAVV bovenin blijft meedoen. Desgevraagd is hij duidelijk over het verlies tegen VKW, de gemiste periodetitel en de wedstrijd tegen vv Heino.

Wat is de belangrijkste oorzaak van de nederlaag tegen VKW?

,,Het niet afmaken van de kansen en dan voornamelijk in de eerste helft.”

Was wellicht de spanning van het kunnen behalen van de periodetitel te groot?

,,Nee, absoluut niet.”

Hoe hebben jullie het deze week verwerkt en zijn koppies weer fris?

,,Door gewoon keihard trainen en door te gaan. Ik ga ervan uit dat iedereen er weer op gebrand is om een wedstrijd te spelen en het goede gevoel te beleven.”

Wat verwacht je van wedstrijd tegen vv Heino?

,,Weer lastig om te voorspellen. Er zit geen makkelijke wedstrijd tussen. Ik verwacht dat we aan de bak moeten tegen een fysiek sterke ploeg die afgelopen week heeft laten zien dat ze goed meekunnen op dit niveau.”

Lees verder