Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,We moeten effectief zijn”

Scheveningen had vorig weekend, zoals trainer John Blok (foto) vooraf nog had voorspeld, de nodige moeite met laagvlieger OFC. Op Houtrust moest Scheveningen genoegen nemen met een punt. Nu wacht de zware uitwedstrijd in Amsterdam tegen AFC.

Tekst: Ton Beije

Voor velen was het gelijke spel van Scheveningen een teleurstelling. Ook voor trainer Blok was dat zo: ,,Dat klopt, ook ik vond het gelijkspel een teleurstellend resultaat. Gezien het wedstrijdbeeld en het aantal kansen dat we bij elkaar gespeeld hebben, hadden we natuurlijk gewoon meer doelpunten moeten maken.”

Scorend vermogen

De kans om een driepunter te behalen is zaterdag een stuk moeilijker bij de uitbeurt tegen AFC. Blok: ,,AFC heeft een meer dan uitstekende en ervaren selectie. Het had al een goede ploeg, maar heeft daar dit seizoen Melvin Platje, Kevin Visser en Darren Maatsen nog aan toegevoegd. Ze hebben niet alleen veel scorend vermogen, maar ook een lastig te passeren defensie.” Veel nieuws zullen de beide teams niet voor elkaar hebben. ,,Dat klopt, al speelt AFC onder de nieuwe trainer wel een ander systeem”, weet de Scheveningen-trainer, die er aan toevoegt: ,,Natuurlijk wordt dit een lastige pot, maar hopelijk haalt dit het beste in ons naar boven.”

Effectief

AFC heeft de minst gepasseerde defensie, Scheveningen de minst scorende ploeg. Blok: ,,Tegen ploegen van dit kaliber krijg je doorgaans niet zoveel kansen. We zullen dus effectief moeten zijn als we drie punten willen halen.” Barry Rog en Freek van Eijk zijn er nog niet bij. Blok: ,,Barry Rog is gelukkig op de weg terug en maakt minuten in het tweede elftal.”

Lees verder