Zaterdag 5B/C: GSC ESDO in Delft langs DVC, ruime zege Quick op Toofan

De Haagse ploegen GSC ESDO en Quick blijven druk houden op het tot nu toe ongenaakbare ONA. De Goudse ploeg was nu te sterk voor De Ster. GSC ESDO leverde een goede prestatie door DVC aan de kant te schuiven. Quick was een maatje te groot voor Toofan.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Noud Elbers

5e klasse B

ONA – De Ster

De Haagse ploeg had tegen koploper ONA niet veel in te brengen en kreeg een half dozijn treffers om de oren. Door de 6-0 nederlaag zakte De Ster naar de laatste plaats op de ranglijst.

DVC – GSC ESDO

GSC ESDO zette haar titelaspiraties kracht bij door naaste concurrent DVC op een 0-4 nederlaag te trakteren. De Haagse ploeg had het duel al in de eerste helft beslist door treffers van Houssain Zeryouh (2x) en Samir Oulhani: 0-3. Na de doelwisseling bepaalde Houssain Zeryouh met zijn derde treffer de eindstand op 0-4.

Toofan – Quick (H)

Quick had al bij rust een beslissende voorsprong te pakken in het uitduel bij Toofan: 1-6. Na de thee deed Quick het iets rustiger aan, waardoor de eindstand 1-8 werd. Namens de bezoekers was Tobias van Emst met drie doelpunten de gevierde man. Ook Noah Munier, Kai Vonk, Daan van der Heijden konden het net vinden. Toofan schoot George Francis ook nog eens in het eigen doel. In het eenzijdige duel scoorde Serhii Dzhersh bij een 0-3 achterstand voor Toofan.

SVO Buytenpark – Wanica Star

In Zoetermeer opende Giovanny Meyer de score voor Wanica Star al na tien minuten spelen. Tien minuten voor tijd was opnieuw Meyer trefzeker, waardoor de eindstand 0-2 werd in het voordeel van de Haagse ploeg.

HDV – REMO

Na een evenwichtig begin trok HDV tegen REMO het spel naar zich toe zonder echt te overtuigen. Na het missen van een aantal kansen werd een Haagse treffer afgekeurd op aangeven van de assistent. HDV gaf niet op en kon op een 1-0 voorsprong komen. Uit een hoekschop van Mehmet Keskin kon Soufyan Hallouzi, de kleinste man van het veld, raak koppen. Vlak voor rust wist Ilyas El Osrouti te profiteren van een misser in de verdediging van de bezoekers en schoot de 2-0 binnen.

Na rust vergat HDV de 3-0 te maken en kon REMO met een afstandsschot van Mohamed Dhaman in de 55e minuut de aansluitingstreffer maken. HDV-doelman Adil Essaid hield zijn ploeg op de been met goede reddingen. HDV bleef zelf kansen missen, waardoor de eindstand 2-1 bleef.

Moordrecht – WIK

WIK speelde goed in de openingsfase, maar kwam door persoonlijke fouten snel achter met 2-0. De mannen van trainer Geoffrey van Loenen (foto) konden door een treffer van Rewensly Bonusfaria terugkomen in het duel. De 14-jarige arbiter Teun de Geus deelde al snel twee rode kaarten uit aan WIK, waardoor de ploeg met negen man verder moest. Na de 3-1 van Moordrecht kwam WIK nog knap terg tot 3-2 door een treffer van Mo Thounsie. De 3-3 hing nog in de lucht, maar uiteindelijk werd het 4-2.

5e klasse C

SCO’63 – DVV Delft

DVV Delft moest in Spijkenisse het hoofd buigen voor het sterke SCO’63, dat met een 6-2 overwinning van het veld stapte. Namens DVV Delft waren Ton Jalhay en Tom Wolvers de doelpuntenmakers.