Zaterdag 1B: Forum Sport pakt verdiend volle buit bij Valken’68

Zowel Forum Sport als Valken’68 misten zaterdag een paar bepalende spelers. Zo moesten bij Forum Sport de aanvallers Luuk Goedbloed, Sven Koppenol en Pjer Bom afhaken door blessures. Hayden Bergen en Marc du Chatinier stonden nu voorin met Haitam el Marid in een vrije rol daarachter.

Tekst: Jean Nederlof

Forum Sport kwam goed uit de startblokken en wist met een hoog tempo en veel druk naar voren Valken‘68 in de verdediging te drukken. Wel een veldoverwicht voor de Voorburgers, maar echt veel kansen leverde het niet op. Valken’68 kwam later meer in de wedstrijd en kreeg via Bas van Delft een paar kansen. Forum Sport-keeper Petter van Pruijssen speelde met vuur toen hij bij het uitrappen van de bal binnen de zestienmeter één van de voorwaartsen van Valken’68 raakte. Scheidsrechter Jessey van Pinxteren deed het af met een waarschuwing. Het had erger kunnen uitpakken.

Counter

Forum Sport loerde op de counter. In de 35e minuut was Haitam el Marid na een snelle uitbraak bijna succesvol. Zeven minuten later een prima voorzet van de opgekomen linkerverdediger Timo Ploemen op spits Marc du Chatinier, die beheerst afrondde: 0-1.

Routiniers

Na de rust een wat sterker Valken’68, dat met de routiniers die invielen – Sammy Zandbergen en Mart Langeveld- wat meer voetbal liet zien. Het was aan de sterke defensie van Forum Sport te danken dat het 0-1 bleef. Doelman Petter van Pruijssen moest wel een paar keer flink aan de bak. Trainer Bas Steffens wisselde ook en bracht Edo Saurwalt, Giovanni Qureshi en Enock da Costa voor respectievelijk Haitam el Marid, Gijs Hebing en Marc du Chatinier.

Stootkracht

Dit gaf Forum Sport weer wat extra stootkracht en na een assist van invaller Edoardo Saurwalt was het de behendige Hayden Bergen (foto) die acht minuten voor tijd de 0-2 maakte. Valken’68-keeper Jordy Blikman was kansloos. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en speelde Forum Sport de negentig minuten rustig uit. Bijna werd het zelfs 3-0 na een prachtige actie van Giovanni Qureshi. Zijn voorzet werd niet juist beoordeeld. Het verdiende een beter lot. Forum Sport was in ieder geval blij met de drie punten. Volgende week de thuiswedstrijd tegen DSO.

 

Lees verder